Julia följde sin dröm om eget företag

Viljan att göra skillnad, att jobba med något meningsfullt och att få känna sig inspirerad och brinna för det man gör fick Julia Rippon Götestrand från Jonstorp att våga ta klivet och starta eget företag för två år sen.

Idag driver Julia företaget Yebo Design, ett företag som till största del säljer produkter för kvinnor, tillverkade av kvinnor.

– Produkterna är konstverk att klä sig i och bära, designade och tillverkade av kvinnor i Sydafrika, berättar Julia under det digitala företagsbesök näringslivsavdelning gör hos henne en eftermiddag i april.

Julia är själv född och uppvuxen i Sydafrika och har på det sättet en naturlig koppling till landet. Julia beskriver det som en magisk stund när hon hittade företaget My Bro Tie, ett företag som startades och drivs av en sydafrikansk kvinna och som syr flugor som hon sålde på loppisar.

– My Bro Tie var början till Yebo Design, min resa som egenföretagare och ett arbete som ger mig mening, berättar Julia. Kvinnor i Sydafrika designar och arbetar med sina händer för att tillverka fantastiskt kreativa kuddar, sjalar, twillys, väskor och örhängen. Alla dessa produkter är för dig som vill handla med omtanke. Varför skulle vi vilja köpa från multinationella företag när man kan gynna den mindre företagaren?

Julia säljer produkter som kan göra skillnad i någon människas liv och genom att handla produkterna kan man också hjälpa en kvinna att försörja sin familj.

– Jag älskar denna resa och jag älskar alla mina produkter och människorna som jag samarbetar med. Jag kan lova fler spännande och unika varumärken i framtiden!

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen