Söker du personal?

Höganäs kommun jobbar på olika sätt för att bidra till att näringslivet kan hitta rätt kompetens. Det handlar om att skolorna i Höganäs kommun och näringslivsavdelningen jobbar tätt tillsammans. Det handlar om ett tätt samarbete mellan Arbetsmarknadsenheten, ungdoms och -vuxenutbildning och Arbetsförmedlingen. Det handlar också om att synligöra för näringslivet vad framtidens arbetskraft finns och verkar. Det är tillsammans vi kan skapa framåtkraft och arbetstillfällen.

Fjärde teknikåret

Kullagymnasiet erbjuder ett fjärde teknikår. Eleverna går ut efter avslutat utbildning som gymnasieinjengörer. De kan välja mellan två olika inriktningar; design- och produktutveckling och informationsteknik. Löpande under sista året på Kullagymnasiet arbetar T4:orna nära näringslivet, både genom sin praktik men även i tävligen Kullanästet - innovation. Vill du som företagare komma i kontakt med eleverna och lärarna på T4?
Kontakta: anna.berglund@hoganas.se

Jobbmässa

Kommunen arrangerar årligen Kullahalvöns Jobbmässa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tillsammans med Kullagymnasiet och Företagarna Höganäs. Mässan är en mötesplats där företag med rekryteringsbehov kan nätverka och hitta nya medarbetare till sitt företag. Nästa mässa planeras att genomföras i mars 2024.

YH-accelerator

Höganäs kommun samarbetar med övriga kommuner inom Familjen Helsingborg med att säkerställa att vi har relevanta YH-utbilningar i regionen. Vi utvecklar och förbättrar utbudet utifrån det behov som finns hos företagen. Har ditt företag behov av en kvalificerad yrkeskompetens? Tveka inte att kontakta näringslivsavdelningen! Se mer om YH-acceleratorn här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Praktik för nyanlända

Vi har i Höganäs kommun fått många nya tillfälliga och permanenta invånare, med olika bakgrund och erfarenheter. Kommunen jobbar med att kartlägga våra nya invånares kompetenser och intressen då det är viktigt att få alla i sysselsättning som studier eller arbete så fort som möjligt
Se mer här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Behöver ditt företag hjälp med enklare arbetsuppgifter?

Finns det enklare arbetsuppgifter på din arbetsplats som ni inte hinner med eller som ni gärna överlämnar åt någon annan? Daglig verksamhet i Höganäs kommun söker fler arbetsuppgifter.Se mer här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: