Ta hjälp av våra samarbetspartners

Kompetensförsörjningen är ett av de största hoten för företagens utveckling. Speciellt i dagens arbetsmarknad är det extra svårt för företag att hitta rätt kompetens. Därför har vi på näringslivsavdelningen extra fokus på denna fråga.

För att lösa utmaningar inom kompetensförsörjning arbetar vi på bred från, och tillsammans med andra. På denna sida har vi samlat alla de stöd och erbjudanden som våra samarbetspartners erbjuder dig som företagare kopplat till kompetensförsörjning.

Kompetenscheck - Region Skåne

Detta stöd passar dig som vill arbeta med intern kompetensutveckling. Syftet med kompetenschecken är att öka företagens konkurrenskraft, och i förlängningen göra det möjligt för företagen att nyanställa. Du som driver ett litet eller medelstort skånskt företag söka upp till 125 000 kronor för att genomföra insatser för att höja kompetensen i företaget.

Läs mer om kompetenschecken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Behovskartläggning - IUC Syd

IUC är ett industriellt utvecklingscentrum med uppdrag att stärka tillväxt och konkurrenskraft i tillverkande industriföretag i Skåne. IUC Syd hjälper dig som företagare att fånga upp era kompetensbehov och vägleda er till rätt insatser.

Läs mer om IUC Syd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

YH-Accerelatorn

Höganäs kommun samarbetar inom Familjen Helsingborg med att säkerställa att vi har relevanta YH-utbilningar i regionen. YH-accerelatorn utvecklar och förbättrar utbudet av yrkeshögskolor utifrån det behov som finns hos företag i närområdet. Har ditt företag behov av en kvalificerad yrkeskompetens? Kontakta näringslivsavdelningen och ta hjälp av YH-accerelatorn.

Läs mer om YH-accerelatorn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen