Ängelholm Helsingborg Airport

Tjugo minuter från kommungränsen och en halvtimme från Höganäs ligger Ängelholm Helsingborg Flygplats. Flygplatsens målsättning är att vara en av de ledande flygplatserna i Sverige i klimat- och hållbarhetsfrågor och är ett alternativ för dig som värdesätter kort restid och bekvämlighet.

Ängelholm Helsingborg Airport är sin storlek till trots en livligt trafikerad flygplats. Tre flygbolag trafikerar flygplatsen sju dagar i veckan och flygplatsen har runt tjugo ankomster och avgångar om dagen. SAS flyger till Arlanda och BRA flyger till Bromma och Sälen (vintertid).

Oavsett vilken avgång och vilket bolag du väljer finns möjlighet att klimatreducera din resa. När du klimatreducerar din resa gör du direkt ett mindre avtryck på miljön då fossilt bränsle byts ut mot fossilfritt. Att köpa biojetbränsle till 100% ger ett minskat Co2 utsläpp på 80%. De resterande 20% är relaterade till produktion och distribution så man gör ett så kallat ”överköp” av biojetbränsle för att även kompensera de 20% för att vara Co2 neutral när man flyger.

Sedan 2020 ägs flygplatsen av Ängelholm Helsingborgs flygplats Holding AB, ett kommunalt bolag som ägs av sju nordvästskånska kommuner. (bland annat Höganäs). Målet är att vara en av de ledande flygplatserna i Sverige i klimat- och hållbarhetsfrågor. Här märker du små detaljer som gör din resa både enklare och trevligare. Som att bagaget finns i din hand bara minuter efter det att du landat och att din bil står parkerad bara några meter från ankomsthallens entrédörrar. Korta väntetider och smidiga rutiner gör resandet till en behaglig upplevelse. Läs mer på flygplatsen webbplats: www.angelholmhelsingborgairport.se.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen