Anna berättar om näringslivsavdelningen

Vi på näringslivsavdelningen har tre uppdrag; att förenkla för företag, att växla upp upplevelsenäringen och att stärka skolans bredd och spets.

Anna näringslivschef

- Vi vill träffa dig! Politiker och tjänstepersoner i Höganäs kommun vill gärna komma ut och möta er företagare i er vardag. Därför har vi som mål att göra 45 företagsbesök per år.

Det säger Anna Nilsson, näringslivschef på Höganäs kommun. Anna kommer närmast från Burlövs kommun där hon jobbat som näringslivsstrateg de senaste fyra åren. Under tiden har näringslivsarbetet i Burlövs kommun lyft och rankas nu bland de bästa i landet.

-Under mina år i Burlöv har jag gång på gång sett vikten av att kommunen har en nära relation till företagen, berättar Anna. För att kunna driva utveckling och finna fram till nya samarbeten, nya lyckade projekt och nya satsningar behövs en ständigt pågående dialog och att man visa nyfikenhet och engagemang. Näringslivsavdelningen här på Höganäs kommun genomför företagsbesök i princip varje vecka. I coronatider gör vi digitala besök. Tveka inte att höra av dig till oss om du vill boka in ett besök. Du når oss enklast på naringsliv@hoganas.se.

- Har du nya planer på gång, kanske en tillbyggnad eller större expansion? Då kan vi erbjuda företagslots. På ett företagslotsmöte träffar du de tjänstemän från de olika avdelningar som ska handlägga ditt ärende. Ett möte innan du ansöker om tillstånd för förändringarna rätar ut frågetecken. Vår företagslots träffas vanligtvis här på stadshuset, men vi åker gärna ut till din verksamhet.

Näringslivsavdelningen på Stadshuset består även av:

  • Josefine Marklund, näringslivsutvecklare
  • Johan Bringle, näringslivsutvecklare
  • Linus Svensson, näringslivsutvecklare
  • Anna Berglund, näringslivsutvecklare
Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen