Möt Magnus vår lokala företagsrådgivare från Nyföretagarcentrum

Från och med den 17 mars har vi en ny lokal rådgivare för Nyföretagarcentrum, Magnus Lidström. Här får du lära känna honom lite bättre!

Magnus berätta lite mer om din bakgrund?
Jag är civilingenjör från KTH och har även pluggat ekonomi. Jag startade eget företag 2007. Träffade en person i Höganäs som inspirerade mig så att jag vågade ta steget att starta ett eget företag. Har startat några olika bolag, några framgångsrika och några inte så framgångsrika, vilket jag tycker är en del av erfarenheten.

Varför har du valt att ta dig an uppdraget som rådgivare för Nyföretagarcentrum?
Därför att mitt liv har förändrats radikalt efter möten jag haft med människor som inspirerat mig till studier jag trodde var omöjliga, eller till att våga att starta eget. Jag har mött rätt personer som inspirerat mig. Nu vill jag ge tillbaka och så tycker jag att det är roligt att höra om nya affärsidéer också för att hänga med i utvecklingen.

Vad är ditt viktigaste råd till den som drömmer om att starta eget?
Var realistisk och var medveten om att startsträckan är längre än du tror. Du måste ha ett otroligt driv, så du orkar ta din idé framåt, pengar och tid som möjliggör att du står ut med startsträckan och våga chansa ibland. Gör dock en kalkylerad chansning!

Och tveka inte att ta hjälp, en bra början kan vara att boka in rådgivning med mig. Jag har tider varje torsdags eftermiddag, så välkommen att boka en tid här. Hoppas att vi ses!


Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen