Rådgivning och stöd

Har du bestämt dig för att starta företag? Här får du hjälp att planera och komma igång med ditt företag, välja företagsform, företagsnamn, skapa en affärsplan och registrera ditt företag.

Går du i tankar om att starta eget men är osäker på hur marknaden ser ut i Höganäs kommun? Vill du veta vilka tillstånd som krävs eller behöver lokal eller mark? Tveka inte att kontakta oss på näringslivsavdelningen så berättar vi mer: naringsliv@hoganas.se.

NyföretagarCentrum erbjuder kostnadsfri, konfidentiell och objektiv starta-eget rådgivning, coaching och mentorskap tillsammans med ett stort aktivt nätverk inom näringslivet. På NyföretagarCentrums hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du boka in ett möte med en rådgivare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns för dig som vill starta företag, driver företag eller som vill utveckla ditt företag vidare. Webbplatsen är resultatet av ett gemensamt arbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Webbplatsen är gjord för att underlätta den process som du som företagare befinner dig i. Ett sätt är att underlätta med information och blanketter som ska fyllas i. Istället för att besöka olika webbsidor för att exempelvis få information gällande registrering av ett företag finns nu allting samlat på verksamt.se. På Verksamt.se finns också checklistor om att starta företag.

Almi hjälper dig att bygga ett företag som är lönsamt, växande och långsiktigt hållbart. De erbjuder lån och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential, såväl företag som är i startfasen som befintliga företag. Genom dotterbolaget Almi Invest investerar Almi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Den första kontakten med Almi startar alltid med en dialog om företagets behov. Den visar om det finns behov av Almis tjänster eller om det finns andra aktörer som bättre tillgodoser företagets behov. Läs mer om Almis tjänster på deras hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Coompanion erbjuder kostnadfri rådgivning för er som har en företagsidé som utgår från samarbete och partnerskap. Rådgivningen vänder sig till er som vill starta eller utveckla en verksamhet. Med Coompanions rådgivare får ni bolla er idé, prata om organisation, roller, företagsform och finansiering eller något annat som just ni behöver. Coompanion skräddarsyr även utbildningar efter behov. Det kan handla om styrelsearbete, gruppdynamik, konflikthantering, affärsutveckling eller ledarskap. Läs mer på Coompanions webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen