Information till företag om livsmedelskontroll i den rådande situationen med coronavirus

Den rådande coronapandemin påverkar alla delar av samhället. Livsmedelsverket har tagit fram ett antal punkter som är bra att känna till för dig som har ett företag i livsmedelsbranschen och därför får någon form av kontroll.

  • De inspektörer som genomför kontroll hos dig har förståelse för att situationen just nu kan vara mycket ansträngd för er. Prata med din inspektör om hur ni bäst löser kontrollen för just ditt företag.
  • Om du på grund av rådande läge har svårt att betala din kontrollavgift, hör av dig till din kontrollmyndighet för att se om det går att skjuta upp betalningen.
  • Verksamheter där personer ur riskgrupper vistas, till exempel äldreboenden, kommer inte att kontrolleras i dagsläget.
  • Bufféserveringar, lösgodisförsäljning och liknande behöver inte upphöra och kommer inte att kontrolleras särskilt med anledning av corona (covid-19). Vanliga hygien- och städrutiner räcker, utifrån vad vi vet idag, även under rådande läge med corona (covid-19). Den som är sjuk ska aldrig hantera livsmedel.

Kunskapsläget för coronaviruset förbättras hela tiden. Livsmedelsverket har sammanställt frågor och svar som du hittar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta kommunens miljöavdelning om du har synpunkter: miljoavdelningen@hoganas.se.

Miljöavdelningen genomför proaktiv tillsyn. Nu kan du som driver restaurang eller café i kommunen vänta besök av kommunens miljö- och hälsoinspektörer. Våra inspektörer kommer att vara ute extra mycket framöver, dels för att göra tillsyn, men också för att ge er som är krögare råd och stöd om hur man som bäst stoppar spridningsrisken av covid-19. Miljöavdelningen har även skickat ut informationsmaterial till krögare.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen