Nya rutiner för Euronäs 1 juli

Från den 1 juli 2021 tar Höganäs kommun över hanteringen av Euronäs eftersom Swedbank för en tid sedan aviserade att de inte längre har möjlighet att ta emot vår lokala valuta.

Ni kommer från den 1 juli att lösa in era mottagna Euronäs i stadshuset på Centralgatan 20 istället för på Swedbank. Höganäs kommun och Handelsplats Höganäs har sett över olika lösningar och landat i att det här är en både kostnadseffektiv och enkel lösning för er alla.

Det här innebär också en ökad tillgänglighet där en e-tjänst (öppnar den 1 juli) är öppen dygnet runt där ni kan välja att lösa in era Euronäs på en tid som passar er mellan klockan 8.00-17.00 måndag till fredag.

Euronäs är ett populärt betalmedel i Höganäs och vi är väldigt glada att ni är så många som tar emot vår lokala valuta. Såhär mycket Euronäs har sålts de senaste åren:

2020: 4.560.178 kr
2019: 1.600.425 kr
2018: 1.488.715 kr
2017: 1.086.152 kr

Vi fortsätter att lyfta fram Euronäs i våra kanaler. Gör gärna det ni också, berätta att ni tar emot vår lokala valuta så ser vi till att få ännu mer pengar att stanna i Höganäs.

Nya rutiner för Euronäs

Här hittar ni de nya rutinerna , 1.5 MB., läs igenom allt noga och återkom till ekonomiavdelningen@hoganas.se om ni har några frågor. I rutinerna står att ni från den 1 juli ska göra hål med en stans i varje sedel, detta ska göras inför kunden och på det sättet makuleras sedeln. Stansar kommer att delas ut till er alla dagarna innan den 1 juli, ha den alltid placerad i anslutning till kassan. Tänk även på att informera all er personal och eventuell sommarpersonal om förändringarna (att stansa sedeln inför kunden för att makulera) som träder i kraft 1 juli.

Sista dagen att lösa in Euronäs på Swedbank är den 30 juni, töm gärna era lager innan dess så att övergången blir så smidig som möjligt.

Tryckfel giltighetstid på 10-Euronässedlarna

Under Euronäsdagen den 28 augusti 2021 upptäcktes ett tryckfel på 10-Euronässedlarna. Det står att de är giltiga i tre månader när de ska vara giltiga i tre år. För enkelhetens skull beslutar vi att alla Euronäs som är daterade under juni 2021 alltid är giltiga i tre år från det datum som står på sedeln.

Meddela dina anställda och lägg gärna information om det här vid kassan eller i personalrummet så att alla känner till det.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen