Street food

Höganäs Kullabygden har blivit en matdestination med spännande restauranger, närodlade råvaror och lokala bryggerier. Kommunen har därför tagit fram ett antal platser som är öppna för street food-försäljning. Under 2021 har intresset för street food i kommunen varit mycket stort och vi har därför inte möjlighet att ta emot fler aktörer.

Street food omfattar all typ av försäljning av tillagad mat från foodtruck, cykel, vagn eller liknande. Du som vill bli en av Höganäs street food-aktörer måste ansöka om ett tillstånd. När tillståndet är klart bokar du via hemsidan vilka tider och platser som passar dig. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta näringslivsavdelningen på naringsliv@hoganas.se.

Vilka platser finns?

I Höganäs kommun finns sju streetfoodplatser som du som är registrerad streetfoodaktör kan använda. Läs mer om platserna och se var de finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

OBS: Vecka 46-47 kommer platserna på Kyrkplatsen inte vara bokningsbara på grund av anläggandet av isbanan. När isbanan är på plats kommer en plats vara möjlig att boka. Isbanan kommer att vara på plats vecka 48 2021 till vecka 10 2022.

Vad kostar det?

Höganäs kommun har beslutat att inte ta ut någon avgift för streetfoodplatser under 2021 på grund av rådande läge med pandemi . Alla streetfoodplatser är förberedda med el, vilket ingår i avgiften.

Regler och tillstånd

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen