rePULSE

rePULSE är en kurs som vänder sig till barn och ungdomar i Höganäs kommun som vill öva på att styra sina impulser. Kursen är ett redskap som ska hjälpa dig som ung att förebygga onödiga missförstånd.

Hur kan rePULSE hjälpa dig?

Genom att lära känna dig själv bättre kan du ta kontroll över ditt beteende och undvika jobbiga känslor, tankar, konflikter eller missförstånd. Du som går en rePULSE-kurs tränar på att få tankar, känslor och beteende att samverka för att kunna gå från ett impulsivt beteende till ett kontrollerat och klokt agerande. När du kan kontrollera dina impulser hamnar du inte lika lätt i konflikter. När du istället framför dina åsikter på ett bra sätt blir du både mer respekterad av dig själv och av människor som du möter.

Hur går kursen till?

En rePULSE-kurs består av tio träffar och varje träff är ungefär en timme lång. Vi arbetar tillsammans som en forskare och forskningsassistent och undersöker vad som orsakar eller väcker olika känslor och hur vi fungerar i svåra situationer. Vi går också igenom hur man slappnar av och ger sig tid att fatta kloka beslut, hur andra påverkas av ens beteende och hur man kan uttrycka sina åsikter på ett bra sätt.

Anmälan dig till rePULSE

rePULSE-kursen vänder sig till dig som är barn och ungdom i Höganäs kommun. Kursen är gratis och för dig över 13 år ges den som service och sker utan registrering. Du anmäler dig till programmet genom att gå in via våra e-tjänster som du når via knappen nedan. Om du är under 13 år kan du ansöka om kursen genom att kontakta mottagningen på 042-33 73 30.

rePULSE styr dina impulser
Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen