Stöd till barn och unga

Familjebehandlare inom Höganäs kommuns öppenvård erbjuder råd, stöd och behandling. Här kan du läsa om vad öppenvården erbjuder dig som är barn eller ungdom.

Ansökan om stöd till barn eller ungdom

För att ansöka om stöd till barn eller ungdom måste du vara vårdnadshavare till den som ansökan avser.

Om det finns ytterligare vårdnadshavare måste även den andra vårdnadshavaren samtycka till att du ansöker om stöd.

Om personen som ansökan avser är över 15 år måste den unge samtycka till att du ansöker om stöd.

112

Hit ringer du om du är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.
Telefonnummer: 112

114 14

Polisens telefonnummer för ärenden som inte är akuta, till exempel en polisanmälan. Hit kan du var du än är i landet och bli kopplad till närmsta polismyndighet.
Telefonnummer: 114 14

Socialjour

Socialjouren hjälper dig om du är i behov av akut stöd i en utsatt situation. Det kan handla om våld, missbruk och övergrepp eller om du misstänker att någon annan far illa. Socialjouren agerar främst när det gäller barn som far illa och akuta ärende som handlar om missbruk eller familjevåld.

Under kontorstid, på vardagar tar socialförvaltningens reception hand om akuta ärenden.
Telefonnummer: 042- 33 71 28

Utanför kontorstid kan du kontakta socialjouren för nordvästra Skåne. Jourverksamheten finns på polishuset i Helsingborg.
Telefonnummer: 042-10 68 69 eller 112

Sjukvårdsrådgivningen 1177

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar till rätt vårdmottagning när det behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.
1177 - För dig som söker vård och råd om barn och ungas psykiska hälsa i Skåne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Telefonnummer: 1177

Psykiatrisk akutmottagning

Barn- och ungdomspsykiatriska akutavdelningen finns i Malmö, kontaktuppgifter via länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Barnens hjälptelefon, BRIS

Till Bris kan du ringa om du vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
Bris - för dig som är ung Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Telefonnummer: 116 111

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är en chattjour som vänder sig till dig under 25 år. På chatten kan du snacka om precis vad som helst. Du är anonym när du chattar med Jourhavande kompis och de kan inte se ditt riktiga namn eller IP-nummer.
Information - Jourhavande kompis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Chatt - Jourhavande kompis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

UMO - ungdomsmottagning på nätet

På UMO kan du få kunskap om kroppen, sex, alkohol och droger, självkänsla, att må dåligt och mycket annat. Du som är mellan 13 och 25 år kan ställa personliga frågor till Fråga UMO.
UMO - ungdomsmottagning på nätet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fråga UMO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Chatta med oss

På Ungdomschatten kan du ställa frågor om det du funderar över. Vi lyssnar på dig och om du önskar det så ger vi tips och råd om vem du kan vända dig till.

Ungdomschatten vänder sig till dig som bor i Höganäs kommun, är i åldern 10-20 år och har behov av att prata anonymt med en vuxen. Chatten vänder sig även till dig som är förälder.
Ungdomschatten bemannas främst av Förebyggande teamet.

Du är anonym och du kan lämna chatten precis när du vill. När du har valt att avsluta chatten sparas den i 24 timmar och sedan raderas den.

Chatten är öppen:
Tisdagar kl 15.00-16.00
Onsdagar kl 15.00-16.00

Chatten har stängt på röda dagar.

Klicka här för att komma till chatten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bra att veta!
Ungdomschatten är en del av socialtjänsten i Höganäs kommun. Vi som arbetar inom socialtjänsten har tystnadsplikt, vilket betyder att det du skriver stannar hos oss. Om du väljer att inte vara anonym i chatten och du berättar något som gör oss oroliga, har vi en anmälningsskyldighet som gör att vi är skyldiga att kontakta socialtjänstens mottagning.

 

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: