Stöd till barn och unga

Höganäs kommun erbjuder stöd till dig som är barn eller ung. Vi kan till exempel ge dig råd kring livet, skolan, oro över droger eller andra bekymmer.

För ungdomar som behöver prata allmänt om sin livssituation eller om sin relation till sin/sina föräldrar. I vissa fall hålls även samtal med barn.

Maria Skåne Nordväst

Maria Skåne Nordväst erbjuder rådgivning och behandling för dig som är upp till 25 år och har problem med alkohol eller droger.

Barnahuset

Barnahuset finns till för barn och ungdomar som misstänks ha utsatts för misshandel eller sexuella övergrepp.

Se även

112

Hit ringer du om du är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.
Telefonnummer: 112

114 14

Polisens telefonnummer för ärenden som inte är akuta, till exempel en polisanmälan. Hit kan du var du än är i landet och bli kopplad till närmsta polismyndighet.
Telefonnummer: 114 14

Socialjour

Socialjouren hjälper dig om du är i behov av akut stöd i en utsatt situation. Det kan handla om våld, missbruk och övergrepp eller om du misstänker att någon annan far illa. Socialjouren agerar främst när det gäller barn som far illa och akuta ärende som handlar om missbruk eller familjevåld.

Under kontorstid, på vardagar tar socialförvaltningens reception hand om akuta ärenden.
Telefonnummer: 042- 33 71 28

Utanför kontorstid kan du kontakta socialjouren för nordvästra Skåne. Jourverksamheten finns på polishuset i Helsingborg.
Telefonnummer: 042-10 68 69 eller 112

Sjukvårdsrådgivningen 1177

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar till rätt vårdmottagning när det behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.
1177 - För dig som söker vård och råd om barn och ungas psykiska hälsa i Skåne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Telefonnummer: 1177

Psykiatrisk akutmottagning

Barn- och ungdomspsykiatriska akutavdelningen finns i Malmö, kontaktuppgifter via länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Barnens hjälptelefon, BRIS

Till Bris kan du ringa om du vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
Bris - för dig som är ung Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Telefonnummer: 116 111

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är en chattjour som vänder sig till dig under 25 år. På chatten kan du snacka om precis vad som helst. Du är anonym när du chattar med Jourhavande kompis och de kan inte se ditt riktiga namn eller IP-nummer.
Information - Jourhavande kompis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Chatt - Jourhavande kompis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

UMO - ungdomsmottagning på nätet

På UMO kan du få kunskap om kroppen, sex, alkohol och droger, självkänsla, att må dåligt och mycket annat. Du som är mellan 13 och 25 år kan ställa personliga frågor till Fråga UMO.
UMO - ungdomsmottagning på nätet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fråga UMO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen