Hjälpmedel

Målet är att vi alla ska kunna bo hemma och klara oss själva så länge som möjligt. Ibland innebär det att vi behöver någon form av hjälpmedel. Du som har någon form av funktionsnedsättning kan få låna hjälpmedel av kommunen för att klara vardagen bättre.

Har du frågor, funderingar eller behöver du hjälp med något som rör hjälpmedel?

Rehabenheten når du via Höganäs servicecenter på 042-33 71 00.

För dig som inte bor i kommunen men är här på besök finns det möjlighet att hyra vissa hjälpmedel under vistelsen. Kontakta arbetsterapeut eller sjukgymnast i din hemkommun för mer information.

Hjälpmedel för syn och hörsel

Region Skåne ansvarar för syn- och hörselhjälpmedel. Kommunen kan däremot hjälpa dig med inlärning och träning av redan utprovade hjälpmedel för syn och hörsel. Vi kan också ge råd och stöd.

Kostnader för att låna hjälpmedel

Höganäs kommun har ett hjälpmedelsabonnemang. Det innebär att du som lånar hjälpmedel betalar 65 kronor per månad, oavsett hur många hjälpmedel du lånar. Om du har låg inkomst finns det möjlighet att få nedsatt avgift.

Kostnader för att hyra hjälpmedel vid planerad operation

Om du ska genomgå en planerad operation i till exempel höft, knä eller rygg kan du vara rekommenderad att använda vissa hjälpmedel av den som genomför operationen.

Du kan hyra hjälpmedel, 302 kronor för 3 månader, av Höganäs kommun.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen