Kultur och fritid

På denna sida har vi samlat vanliga frågor och svar angående covid-19 som rör kultur och fritid. Informationen uppdateras regelbundet och är riktad till invånare och besökare till Höganäs kommun.

Folkhälsomyndighetens nya scenarier tyder på en ökad smittspridning som kan bli omfattande i mitten av januari. Flera tillfälliga åtgärder vidtas nu för att bromsa smittspridningen. Bland annat rekommenderas alla att arbeta hemifrån i den mån som arbetet tillåter. Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 20 personer tillåts bara sittande gäster. Det påverkar till exempel nattklubbar, konserter och teater.

Läs mer om åtgärderna som gäller från och med 23 december. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Evenemang i pandemin

Många evenemang ställer om för att anpassas efter restriktioner och rekommendationer. I vår evenemangskalender hittar du tips på evenemang. Kika gärna och se om du hittar något skoj för dig, vänner och familj. Vi lägger in olika typer av evenemang, exempelvis utomhusaktiviteter, digitala aktiviteter med mera.

Här hittar du evenemangskalendern

Idrott och aktiviteter på fritiden

Vill du som förening ha information och råd finns uppdaterad information om vad som gäller på Riksidrottsförbundets hemsida.

Mer information om idrott finns på Riksidrottsförbundets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad gäller på kommunens anläggningar?

  • Håll avstånd i våra lokaler
  • Tvätta händerna
  • Stanna hemma om du är sjuk
  • Bamses läsrum på Vikens Bibliotek är bokningsbart under bibliotekets bemannade öppettider, ring 042-33 76 98 för att boka
  • Använd gärna vårt digitala bibliotek www.bibliotekfh.se

Maxantalet i simhallen är 50 personer.
I våra stora omklädningsrum gäller 12 personer samtidigt, samt i våra små omklädningsrum gäller fyra personer samtidigt.

För gymmet gäller max 12 personer samtidigt, och 70 min /träningstillfälle. Besökare till vårt gym checkar in sig i receptionen.

På anläggningen finns skyltar om maxantal i omklädningsrum, simhall och de olika sporthallar som finns på anläggningen. Varje förening skall även följa respektive förbunds regler och Folkhälsomyndighetens riktlinjer för träningar.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen