Stöd och hjälp

Under rådande pandemi är det många som blir påverkade och utsatta på olika sätt. Känner du oro och är i behov av stöd? Här har vi samlat information som handlar om både ekonomisk stöd och information vid våld i nära relationer.

Folkhälsomyndighetens nya scenarier tyder på en ökad smittspridning som kan bli omfattande i mitten av januari. Flera tillfälliga åtgärder vidtas nu för att bromsa smittspridningen. Bland annat rekommenderas alla att arbeta hemifrån i den mån som arbetet tillåter. Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 20 personer tillåts bara sittande gäster. Det påverkar till exempel nattklubbar, konserter och teater.

Läs mer om åtgärderna som gäller från och med 23 december. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Våld i nära relationer

Du kan alltid kontakta oss på Vuxenenheten, 042-33 77 43, om du ser varningssignaler, upplever någon form av våld, hot eller kränkning eller känner dig utsatt. Du kan också kontakta oss om du själv utsätter någon annan för våld, eller är orolig för någon i din närhet.

Om du upplever en situation som akut ska du alltid ringa 112. Du kan även kontakta polisen på 114 14 och berätta om det du upplever eller är orolig för. I det fall nödsituationer uppstår på kvällar och helger kan du ringa polisen som sedan kontaktar socialjouren.

Läs mer om vad våld i nära relationer är och vilket stöd Höganäs kommun erbjuder här.

Vi ger vägledning och svarar på frågor om din privatekonomi.
Budget- och skuldrådgivare: Bodil Hallin, 042-33 72 32
Enhetschef: Tina Sjödahl, 042-33 72 13

Om du har frågor kring ekonomiskt bistånd kontakta Socialförvaltningens reception under vardagar 08.30–09.30 på 042-33 71 28

Kontakten med oss är helt kostnadsfri och vi har tystnadsplikt. Vi har även samlat tips och länkar för dig som är orolig över din ekonomi här. Öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen