Tillgänglig fritid och utemiljö

Vi arbetar för att erbjuda ett rikt kultur- och fritidsutbud, oavsett funktionsförmåga. I Höganäs finns en fantastisk natur att upptäcka och fina sportanläggningar.

Här kan du läsa mer om tillgängligheten till olika platser och vilken service som finns för att underlätta besöken.

Terrängrullstol

Terrängrullstolen är en elektrisk rullstol för all terräng som kan hantera snö, sand, kullar och stenig terräng. Vi har två terrängrullstolar för utlåning i Sportbanken.

Läs mer

Mötesplats Snäckan

Här hittar du information om Mötesplats Snäckan.

Läs mer

Tillgängliga badplatser

Kvickbadet, Gräsa brygga i Viken och Farhultsbadet är fullt tillgänglighetsanpassade badplatser.

Läs mer

Höganäs Sportcenter

Höganäs Sportcenter arbetar aktivt på att kunna erbjuda god tillgänglighet i form av generösa öppettider och goda omständigheter för besökare med funktionshinder.

Läs mer

Information om Sportbanken och föreningar

Läs mer om Sportbanken och övriga föreningar i Höganäs kommun.

Läs mer

Vandringsleder

Höganäs kommun är full av vandringsvänliga stråk.

Läs mer

Tillgängliga toaletter

Tillgängliga offentliga toaletter i Höganäs.

Läs mer

Tips om aktiviteter

 • Anpassad simskola - Höganäs simsällskap. Delfinerna är för barn som behöver en lugnare miljö och tydligare instruktioner på grund av funktionsnedsättning.
  Simskola med förälder eller annan nära anhörig som är med i vattnet, instruktionerna riktas till den vuxne som utför övningarna med sitt barn. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kontakta Höganäs simsällskap.
 • Basket - Funkis med vänner - Höganäs basket har ett funkislag har träning på lördagar på Lerbergsskolan klockan 10:00 - 11:00.
  För mer information kontakta Peter Jevinger eller läs mer på deras hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
 • CrossFit Adaptive - under sommartid håller CrossFit Höganäs i samarbete med kommunen ett gratis pass i veckan för dig med någon form av funktionsnedsättning.
  De tillgänglighetsanpassade träningspassen hålls varje onsdag mellan klockan 15.45 och 16.45, från 8 juni fram till 10 augusti.
  Läs mer på CrossFit Höganäs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
 • Funkismulle - Friluftsfrämjandet Helsingborg-Kullabygden. Funkismulle riktar sig till barn med funktionsvariationer som är mellan 4-10 år.
  I den här gruppen har barnen med sig en förälder eller en annan vuxen. Läs mer på Friluftsfrämjandets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kontakta Lovisa Cederström för mer information.
 • GåBoll - med Höganäs bollklubb HBK, tisdagar klockan 14:00 på Höganäs BK, Friluftsvägen 7.
  Parkinssonföreningen har tillsammans med HBK startat en träningsgrupp för personer med parkinsondiagnos och välkomnar också andra med rörelsenedsättning såsom gångsvårigheter, nedsatt balans och koordinationsförmåga i alla åldrar.
  Med olika övningar tränas balans, koordination och motorik.
  Tillsammans tar ni fram anpassade träningsformer, övningar, regler för spel och behov av hjälpmedel för en anpassad gåfotboll.
  För mer information kontakta helsingborg@parkinsonforbundet.se eller Höganäs BK Länk till annan webbplats..
 • Gåfotboll - Jonstorps idrottförening JIF har gåfotboll onsdagar på konstgräsplanen klockan 19:00-20:00, Kullaparken, Jonstorp.
  Det går bra med vanliga fritidsskor så du behöver inte handla nya fotbollskängor.
  Gåfotboll spelas genom att man minst har en fot i backen när man rör sig. Det lämpar sig för alla men kanske mest för de som inte längre springer så lätt längre. 
  För mer information kontakta Jonstorps IF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vi vill att alla ska ha bra fritidsaktiviteter, oavsett funktionsförmåga. Har din förening aktiviteter som passar för alla? Eller har ni riktade aktiviteter för personer med någon form av funktionsförmåga? Hör av er! Vi tipsar gärna om era aktiviteter här!

Mejla information till Anna Pihlqvist.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen