Är du orolig för någon i din närhet?

Som nära vän, förälder, syskon eller anhörig på annat sätt kan det vara svårt och kännas jobbigt att veta att någon man bryr sig om blir utsatt för våld i nära relation. Likaså kan det vara tufft att stå vid sidan om och veta eller oroa sig för att någon anhörig använder våld i en nära relation.

Känslan av maktlöshet, obehag och oro kan ta över och även om du försökt prata med din anhöriga är det inte alltid att det gör någon skillnad i med en gång.

Anhörigstöd genom vuxenenheten

Som anhörig kan du som är över 20 år få råd och stöd på vuxenenheten. Du kan också erbjudas samtal där ni tillsammans arbetar med hur du som anhörig kan hantera din oro och hur du kan stötta på ett sätt som känns okej för dig.

Antingen bor du själv i kommunen, eller så bor din anhöriga i kommunen. Det är kostnadsfritt och de som arbetar med anhörigstöd har tystnadsplikt precis som alla andra som arbetar på vuxenenheten.

Det går även att lämna en orosanmälan till vuxenenheten i vår e-tjänst. Då tar vi snarast kontakt med den du är orolig för.

Vill du ansöka om anhörigstöd?

Du kan kontakta vuxenenhetens mottagning på 042-33 77 43 eller mejla vuxenenheten@hoganas.se.

Det går också bra att använda e-tjänsten Kontakförfrågan anhörigstöd. Mer information om anhörigstödet hittar du även där.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: