Autogiro

Ett enkelt sätt att betala fakturor från Höganäs kommun.

Att betala via autogiro innebär att beloppet på din faktura automatiskt dras från ditt konto på förfallodagen. Det finns tre olika alternativ för hur du ansöker om autogiro.

Gör så här:

Gör anmälan om autogiro till Höganäs kommun genom att logga in och ansöka om autogiro på din egen internetbank.

Gör anmälan om autogiro genom att skicka in en anmälningsblankett till Höganäs kommun per post. Du kan ladda hem och skriva ut en anmälningsblankett eller ta kontakt med oss så skickar vi blanketten hem till dig. Fyll i blanketten och underteckna den. Skicka blanketten kostnadsfritt till oss: Frisvar, Höganäs Kommun, Betalningsbevakningen, 263 82 HÖGANÄS.

Vad händer sen?

Inom tre veckor är din ansökan behandlad. Vi kommer då att skicka din faktura till dig som vanligt. Det kommer att stå på fakturan att beloppet kommer att dras via autogiro. Bekräftelse på att din faktura är betald ser du på ditt kontoutdrag från banken.

Anmäl dig till e-faktura

Tänk på att när du anmäler dig till autogiro så kommer du fortfarande få en pappersfaktura, om du inte också anmäler dig till e-faktura.

Du hittar information om e-faktura här.

Frågor

Eventuella frågor om autogiro besvaras av Höganäs kommuns ekonomiavdelning, telefon 042-33 71 00 eller via mejl på ekonomiavdelningen@hoganas.se.