Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Uppleva och göra Ung i Höganäs Skateparken

Skateparken

Höganäs Skatepark - Kullaskolan - är den spontana mötesplatsen för dig som föredrar annat än traditionell sport med fasta tider och avgifter.

Med 800 kvm betongyta och 1300 kvm skatebar yta runt om är Höganäs Skatepark den största skateboardanläggningen i nordvästra Skåne. Här hittar du alla typer av skateboardelement som passar alla nivåer.

Även om du inte åker skateboard finns det en hel del att hitta på. Efter år av arbete, projektering, studiebesök och en lång väntan står den efterlängtade skateparken äntligen klar. Bygget inleddes hösten 2011 och invigdes på den internationella skateboarddagen - 21 juni 2012. Under våren 2012 utlystes en namntävling och under invigningen presenterades det vinnande förslaget, som blev Kullask8en.

Förutom en fullspäckad invigning med uppvisningar, tävlingar, konserter, ”prova-på-skate” och mycket annat har en rad olika aktiviteter pågått i skateparken under sommaren. I anslutning till skateparken hittar du även streetbasketplan, grill, sittplatser och belysning i hela parken. Även en utomhusscen är under konstruktion.

Skateboardparken har också lockat några entusiastiska elever till Kullagymnasiet som verkligen vill satsa på denna sport. För dessa elever vill skolan ge samma förutsättningar som för de idrottare som tillhör en förening. Därför har eleverna kontakt med en idrottslärare och idrottskoordinator som kommer att följa deras träning och utveckling. Närheten till skateparken ger unik möjlighet för dessa elever att kombinera studier och idrott på Kullagymnasiet. 

Hitta hit

Skateparken ligger vid Kullagymnasiets skolgård, Långarödsvägen 30. Ta buss 220 eller 222 från Helsingborg och hoppa av vid busshållplatsen ”Höganäs Kullagymnasiet”. Kommer du från Ängelholm tar du buss 225 och hoppar av vid ”Höganäs Stadshuset”, som ligger på sju minuters gångavstånd till skateparken. Här kan du se när bussarna går.

Drift

Skateparken drivs av Teknik- och fastighetsförvaltningen.

Regler

Det är inte tillåtet att cykla i skateparken. Graffiti och klotter är förbjudet. All åkning sker på egen risk. Hjälm och skydd bör alltid användas.

Projektgruppen för skateparken har bestått av representanter från Höganäs Skateboardförening, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Utbildningsförvaltningen och Kullagymnasiet. Pivotech har stått för designen tillsammans med Ramböll som gjort planering av markarbete. SEFA Byggnads AB har haft entreprenaden för bygget och Enr har varit underentreprenör för SEFA och stått för expertisen för skateparksbygget.

Sidan uppdaterad 20 januari 2017

Kontakt

 • Höganäs servicecenter
  Telefon 042-33 71 00

  Skicka meddelande till kommunen

  Telefontid
  Måndag-fredag 08.00 - 16.00

  Öppettider
  Måndag-fredag 08.00 - 17.00

  Besöks- och postadress
  Stadshuset, Centralgatan 20 i Höganäs

  Mer information