Information om coronavirus (covid-19)

Nu gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smittspridningen av covid-19.

Information om coronavirus (covid-19)

Nu gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smittspridningen av covid-19.

Logo-visit

Smaka på Kullabygden

  • 19 jun
  • Höganäs
  • Ring 0704-96 82 46
  • annazapparata.guide@hotmail.com

Smaka på Kullabygden är en guidad cykeltur i Kullabygden. Turen är c:a 25 km lång och vi cyklar i ett behagligt tempo så
att alla ska kunna följa med.

Vår cykeltur går både längs med ett glittrande Öresund och i ett generöst jordbrukslandskap där vi cyklar med de vackra åkrarna på var sida om oss när naturen är som allra vackrast. Kostnaden för denna tur är 600 kr per person och inkluderar guider som följer med hela cykelturen, samt kaffe med bakverk, lunch med ett glas av lokalt producerat vin alternativt alkoholfritt samt glass som avslutning. Max antal deltagare är idagsläget är 8 personer.

Arrangören förbehåller sig möjligheten till sena ändringar i programmet på grund av rådande coronasituation.

KRAPPERUPS KAFFESTUGA
Vi startar kl.10.00 från Noréns cykelaffär, Storgatan 61 Höganäs och cyklar norrut längs med Öresund till vårt första stopp som är Krapperups kaffestuga. Lokalerna var en gång i tiden snickeri och smedja. Här får vi nu avnjuta kaffe och underbara bakverk i den unika, vackra slottsmiljön.
KRYDDIGA PERENN
På armslängd avstånd från kaffestugan hittar vi Kryddiga Perenn som ligger i Krapperups slottsträdgård. Här ordnas även yogaklasser, föredrag och mycket mer. Sortimentet av kryddor och örter är stort.
ARILDS VINGÅD
Vårt nästa smakmål är Arilds vingård. Här ska vi inta vår lunch. Vägen dit är böljande och vacker. Vi passerar Holy Smoke och Kullabergs vingård som ligger mitt i detta fantastiskt vackra kulturlandskap. Arilds vingård är en familjeägd vinodling som expanderat med restaurang och hotell. De
har även glamping, en lyxigare variant av camping.
ELLAGÅRDENS BÄR
Nästa mål på vår cykeltur är Ellagårdens bär som bl.a. odlar jordgubbar. De odlar sina jordgubbar i odlingstunnlar vilket ger dem en jämn fin kvalitet samt att de är rena och fria från jord.

KULLABYGDENS VANILJ OCH CHOKLAD
Vårt sista stopp blir Kullabygdens vanilj och choklad som har egen tillverkning av glass. De tillverkar även choklad och praliner samt anordnar kurser, föredrag och olika events. Här stannar vi ett litet tag och summerar dagens intryck innan de som önskar följer med oss tillbaka till Norèns cykel och fritid och avslutar vår tur där.

Mer information

Datum:

Tid:

10:00 - 16:00

Ort:

Höganäs

Pris:

600
Sidansvarig: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: