Logo-visit

Smaka på Kullabygden

  • 24 jul
  • Höganäs
  • Ring 0704-96 82 46
  • annazapparata.guide@hotmail.com

Smaka på Kullabygden är en guidad cykeltur i Kullabygden. Turen är c:a 25 km lång och vi cyklar i ett behagligt tempo så
att alla ska kunna följa med.

Vår cykeltur går både längs med ett glittrande Öresund och i ett generöst jordbrukslandskap där vi cyklar med de vackra åkrarna på var sida om oss när naturen är som allra vackrast. Kostnaden för denna tur är 600 kr per person och inkluderar guider som följer med hela cykelturen, samt kaffe med bakverk, lunch med ett glas av lokalt producerat vin alternativt alkoholfritt samt glass som avslutning. Max antal deltagare är 12 personer.

ENGELBREKTS ÄPPLEN
Vi startar kl.10.00 från Noréns cykelaffär, Storgatan 61. Höganäs och cyklar genom Väsby mot Södåkra där Engelbrekts stora äppelodlingen är belägen. Engelbrekts har en gårdsbutik som är öppen för allmänheten på lördagar där det finns äpplen, egen must, cider och honung mm.

TUNNEBERGA GÄSTGIFVAREGÅRD
Tunneberga gäsgifvaregård har anor sedan 1700-talet och blir vårt nästa stopp. Här ska vi äta lunch. Tunneberga månar om klassisk skånsk mattradition och vi har möjligheten att välja mellan en klassisk äggakaka eller en läcker ceasarsallad med ett glas öl eller vin. Val av maträtt måste göras i samband med att ni gör er anmälan till Anna eller Eva.

KULLABYGDENS BAKGÅRD
Tur att vi har nerförsbacke till Bengt på Kullabygdens bakgård. Sockerbagaren som har sitt bageri ute på åkern. Här bjuds vi på kaffe och bakverk och får kanske höra hur Bengt gör när han bakar spättekaka. Möjlighet att köpa hem gott matbröd, bullar och kakor finns naturligtvis.

KULLABYGDENS MUSTERI
Efter mat och kaffe är det inte mycket som saknas. Ett stopp hos Kullabygdens musteri måste vi ändå göra. Musteriet har sin egen blender när Kullamusten görs. Här ska vi smaka lite svalkande, törstsläckande must, utan onödiga tillsatser, tillsammans med en liten kaka.

KULLAGOURMET
Kan man köpa äkta parmesan, risotto färdig att koka i Mjöhult???? Jovisst. Hos
KullaGourmet går det. Alldeles bakom musteriet hittar vi denna oas. Här finns en liten gårdsbutik med bara det bästa gällande italienska delikatesser.

Anmälan till

Eva Sperling
0707-17 55 50
guide.eva@mail.com

Eller

Anna Zapparata
0704-96 82 46
annazapparata.guide@hotmail.com


Mer information

Datum:

Tid:

10:00 - 16:00

Ort:

Höganäs

Pris:

600
Sidansvarig: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: