Logo-visit
Sommarfestens logotyp. Illustration.

Artister och underhållning på Kullahalvön Blomstrar

När vi ändå är igång och hyllar det lokala som produceras på Kullahalvön kan vi ju också passa på att ställa till med en fest, sådana gillar vi ju också här på halvön. Och vad är en fest utan musik och underhållning! Här nedan kan du läsa mer om alla grymma artister och inspirerande scenframträdande som kommer hit för att hjälpa oss fira att Kullahalvön blomstrar!

Artister

Karavan

skyltanimation

Med influenser från The Jayhawks, Jason Isbell, The Wood Brothers, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats och Steve Earle skapar Karavan ett brett och mångsidigt sound där du kommer smaka kryddor av rock and roll och blues som tillsammans skapar deras version av americana. Historieberättandet från countryn blandas med en bluesnerv driven av svänget och elektriska sound från rockens hemliga gömmor.

 • Spelar ca kl 17.00 på fredagen

Karavan har under senaste året släppt två album, turnerat med amerikanska storstjärnan Cam i Australien och England där de tillsammans öppnade för Eagles i Hyde Park och nu jobbar bandet på ett nytt spännande rocksound som är redo att släppas lös och möta publiken.

Ni finner deras musik här: https://open.spotify.com/artist/3SD88SECmDWYT4QJN5T85d?si=-CZUVB2qRxGUH_o6W-c0rQ

Levande Farkost

skyltanimation

Levande Farkost är en smältdegel av svensk progg i baktakt med rötter i alla världens hörn. Ett unikt sound som inte lämnar någon stillasittande. En resa genom tid och rum där även en och annan hyllning av psykedeliska evergreens följer med på färden.

 • Spelar ca kl 20.00 på fredag 8 september

Sommaren 2023 släppte Levande Farkost sitt debutalbum Spårlöst upphittad som du finner här: https://open.spotify.com/album/70tZt3jxWiXDmggKhYaBjy?si=4g_NXeXRT5iRJ-2UKGQ-8A

Crying day care choir

skyltanimation

CDCC är Sara, Jack och Bill Elz. Tillsammans har de i över tio års tid skapat en aldrig sinande flod av kreativa uttryck.

2017 tog det fart på riktigt när bandet skrev på för Warner Music och sedan dess har CDCC turnerat över stora delar av Europa och deras musik har streamats över 50 miljoner gånger. Den kanske största framgången hittills kom med Platinacertifierade singeln “Bigger Heart”.

 • Spelar ca kl 13.30 & 15.30 på lördagen

CDCC är experimentella men stadigt rotade i en låtskrivartradition som gång på gång gett dem möjlighet att utforska och utveckla sig själva musikaliskt, något som gör att det alltid är lika spännande att se vad Jack, Bill och Sara har på gång.

Ni finner deras musik här:
Crying Day Care Choir | Spotify

En kärleksfull hyllning till Creedence Clearwater Revival 

skyltanimation

Sticky Bomb är känd som trummis och drivande motor i populära och comebackande rockbandet Wilmer X. Nu har han satt ihop en rivig och kärleksfull hyllning till John Fogertys band Creedence Clearwater Revival som var världens största band 1969-1970 och vars låtar fortfarande tillhör de mest populära inom rockmusiken.

Spelar ca kl 19.00 på lördagen.

Vem kan stå still till Bad Moon Rising, Proud Mary, Travelin' Band eller Up Around the Bend? Kvällens gästartist är Ida Wollmer från VA-ROCKS.

 • Sticky Bomb – trummor
 • Josef Underdal – sång/sologitarr
 • Ingrid Lundquist – bas
 • Albin Linder – rytmgitarr
 • Gästartist – Ida Wollmer

Underhållning

Julia Tuvesson

skyltanimation

Tuvessonskan (Julia Tuvesson) är en känd och mycket uppskattad matinspiratör från Malmö. Hon lyfter fram allt som är grönt och göttigt och har släppt flera fantastiska kokböcker, senaste Tomat Tomat. Vi är så glada över att ha Julia i vår jury för bästa tomaträtt (läs mer om tävlingen). Julia kommer också finnas på plats för att sälja och signera sina kokböcker.

 • Jury på Tomattävlingen kl 12.45 på stora scen

Mikael Mölstad

skyltanimation

Mikael Mölstad är vin- och matjournalist och en av Sveriges ledande dryckesexperter. Han har skrivit ett flertal böcker kring mat och dryck och är en av grundarna till restaurangguiden White Guide och arbetar som Journalist och vinskribent på bland annat Svenska Dagbladet och Allt om Vin.

Mikael arbetar även som föreläsare, provningsledare och moderator kring teman med vin och mat, och det är just detta ska han göra på Kullahalvön blomstrar. Så se till att lyssna in till Mikael och låt dig inspireras av vinets värld!

 • Föredrag om Mat, dryck och svenskt vin förr och idag på KOMA scenen kl 16.15

Sofia Vusir Jansson

skyltanimation

Sofia Vusir Jansson är kreatör med uppdrag inom foto, form, inredning, gestaltning och skrivande. De senaste åren har hon skapat otroliga pappersblommor i all dess former, bla i återkommande kollektioner för  Svenskt Tenn. Hennes instgramkonto @sofiaatmokkasin följs av 90 000 och under eftermiddagen den 9 september kan du komma förbi Happy Fleurs på Salthallarna och titta på de vackra alster som skapas.

 • Håller i workshop på Happy Fleurs 13.00 - 18.00

Gustavo Marun & Ana María Contreras

skyltanimation

Ana och Gustavo är det visionära paret med europeiska rötter som växte upp i Ecuadors hisnande landskap. Efter att ha blivit förälskade i det mångsidiga land, bestämde dem sig för att det var dags att ge tillbaka. Sedan dess har deras uppdrag varit att förespråka och introducera hållbara ecuadorianska produkter till Europa genom sitt företag Harvest of Ecuador.

Med utgångspunkt i deras expertis inom jordbruk, ekologi och hållbarhet kommer hålla i ett inspirerande samtal om kaffe och choklad produktion och såklart även hålla i en chokladprovning!

 • Håller i föredrag om choklad & kaffe industrin tillsammans med en chokladprovning kl 12.00 på stor scen

Peter Sporremark

skyltanimation

Kullahalvöns egna Peter Spormark, till vardags marknadsansvarig på Höganäs Bryggeri och en av initiativtagarna till Farmers Market, guidar oss genom dagens fantastiska program på scen.

 • konferencier under hela dagen från stora scen

Mats Olofsson

skyltanimation

Årets Klimatbonde 2021 Mats Olofsson är tomatodlaren som efter övertagande av familjegården 1996 pushat svensk hållbar odling framåt tillsammans med sin fru Susanne. Trots skeptiska branschkollegor bestämde Mats för att utveckla sortimentet som idag omfattar omkring hundra olika sorters tomater, från att tidigare endast ha odlat runda, röda ”standardsorter”.

Under Kullahalvön blomstrar kommer Mats att förutom sälja sina tomater att sitta i juryn för tomattävlingen (läs mer om tävlingen). Det finns alltså chansen att få sin tomaträtt bedömd av en riktig expert!

 • Jury på Tomattävlingen kl 12.45 på stora scen

Christian Backe

skyltanimation

Christian Backe har arbetat i restaurangbranschen sedan han kunde gå och har sedan våren 2022 varit en av två delägare av Barbara Restaurang här i Höganäs. En mötesplats i hjärtat av Salthallarna som levererar en matupplevelse utöver det vanliga. Christian Backe älskar tequila och menar att all mat blir bättre med citron, något för er tävlande att ha mer er eftersom Christan sitter i juryn för vår tomattävling! (läs mer om tävlingen)

 • Jury på Tomattävlingen kl 12.45 på stora scen
Image description
Till toppen