Logo-visit
Sommarfestens logotyp. Illustration.

Deltagande aktörer

Kullahalvön kryllar av passionerade bönder, drivna producenter och uppfinnesrika skapare. Under denna helg i september firar vi dem!

Under Kullahalvön blomstrar samlas en stor variation av dessa aktörer, allt från silversmeder och keramiker till glasstillverkare, äppelodlare och köttgrillare!

Nedan kan du inom närmsta veckorna se vilka aktörer du kommer stöta på under helgen och hitta länkar till deras hemsidor där du läsa mer om dem. Stay tuned!

Kullasparris

Kullasparris odlar ekologisk grön sparris och frilandsgrönsaker samt erbjuder boende med anknytning till gårdens odlingar och djur.
Läs mer om Kullasparris

Larssons i Viken

Kullahalvöns egna chipseri och kanske sveriges mest hållbara. Och visst är ni många som känner igen chipspåsen med den ikoniska bilden på gamla farfar?
Läs mer om Larssons i Viken

Harvest of Ecuador

Harvest of Ecuador har skapat starka band mellan Höganäs och Ecuador. Det är nämligen så att ägarna Ana och Gustavo bytte kakao och kaffeböns odlingar i Ecuador mot chokladtillverkning och kafferosteri i Höganäs, häfigt tycker vi!
Läs mer om Harvets of Ecuador

Vikentomater

Storsatsande Vikentomater är inte rädda för att vara kreativa och testa sig fram. Utöver tomater odlas alla möjliga exotiska frukter runtom i växthusen.
Läs mer om Vikentomater

Kullabergs vingård

Vid foten av det klippiga Kullaberg ligger denna vingård som under senaste årtiondet satsat stort för att sätta svenskt vin på kartan. Frågar du oss har dem verkligen lyckas och de internationella utmärkelserna är ett bevis på detta!
Läs mer om Kullabergs vingård

Arilds vingård

Vill man känna sig som i Italien för en stund är Arild vingård ett ypperligt alternativ. Att Kullahalvön huserar sverigest största vingård är lyxigt, och att de odlar grym Pinot Noir gör det hela ännu bättre!
Läs mer om Arilds vingård

Ost & Deli

Deras passion för ost, delikatesser & vin lyser igenom och gör att du alltid hittar något gott till vardag och fest. Här hittar du små skånska pärlor men även storheter så som Brie de Meaux Dongè, Roquefort, Iberico Bellota, allt av hög kvalitet.
Läs mer om Ost & Deli

JanLarsHonung

Jan-lars har hounung som sin stora passion och hans hounungsbil är en återkommande syn på halvön. Utöver houngun gör han blandannat biböd och mjöd!

Kullagourmet

Vad är en skördemarknad utan lite italienska inslag. Detta står Kullagourmet för som erbjuder allt från saltkristalig parmesan till noga utvald skinka från bygden.
Läs mer om Kullagourmet

Lerbergets gröna blad

Kanske ett av Kullahalvöns trendigaste odlare. De odlar nämligen microgrönt som seglat upp som en riktigt hälsotrend senaste tiden, och gott, det är det också!
Läs mer om Lerbergets gröna blad

Kullabygdens fruktträdgård

Kullabygdens Fruktträdgårdar började som ett familjeföretag med fokus på äpplen, päron och plommon. Nu fokuserar dem extra på äpplemusten med ett allt växande urval av sorter och kombinationer.
Läs mer om Kullabygdens fruktträdgård

The Flower Farm Höganäs

Slow Flower odlaren Lotten Molén kommer med sina vackra snittblommor, räkna med mycket Dalior i magiska färger. Du kommer definitivt bli hooked, så då är det ju bra att Blomsterkiosken är öppen!
Läs mer om The Flower Farm

Coasters Flowerfarm

Vad vore livet utan blommer, och vad vore Kullahalvön utan en egen äng med självplock av blommor i säsong. Precis detta erbjuder Coaster flowerfarm som är beläget vägg i vägg med böljande vinfält
Läs mer om Coasters

Kullamust

Här känner du doften av äpplen, hör klirret av flaskor och då och då sträcker en glada sina vingar över himlen. Här har det förädlats, pressats, filtrerats och tappats äpplen ända sedan 1929 och i stort sett på samma sätt.
Läs mer om Kullamust

Kullabygdens mikrogrönt

Kullabygdens mikrogrönt odlar smakrika och nyttiga mikrogröna växter till både företag och privatpersoner.
Läs mer om Kullabygdens mikrogrönt

Kullabygdens bakgård

Kullabygdens bakgård är ett litet gårdsbageri, kafé och butik med ekologisk inriktning, utanför Jonstorp.
Läs mer om Kullabygdens bakgård

Kullabygdens delikatesser

Kullabygdnes delikatesser säljer salami, varmrökt och kallrökt fläsk, ölkorvar, viltkorvar, påläggskorvar, ost, pasta, antipasto, senap, sill.
Läs mer om Kullabygdens delikatesser

Ornakärr Havtorn

Under skånesolens generösa värme och i mullrik, näringsrik jord trivs Havtornsbusken som fisken i vattnet. Catharina och Per-Gunnar odlar och förädlar detta orangea guld, till både juice och marmelad.
Läs mer om Ornakärr Havtorn

Le Specie

Le Specie sätter smak på tillvaron med sina egenproducerade gourmetprodukter allt tillverkat för hand. Allt från kryddor till oljor. Läs mer om Le Specie

 

Frida Nilsson Keramik

Keramikern med en förkärlek till handgjorda bruksföremål. Håller traditionen levande och drejar kaffekoppar, tekoppar, kannor, skålar och fat i en tålig stengodslera.
Läs mer om Frida Nilsson Keramik

Iza Guerrero Ceramics

Den färgstarka spanjorskan Iza Guerrero tillverkar keramik i härliga färger som piggar upp vilken grå vardag som helst.
Läs mer om Iza Guerrero Ceramics

SoWo

Keramik och och egenodlade örter från mysiga Skäret av familjen Worbin.
Läs mer om SoWo

Bosses Keramik

Gör fantastiska vaser i porslin.
Läs mer om Bosse keramik


Garage bar

Dem var med och förändrade den svenska hamburgarkulturen i grunden, och har sedan dess haft gasen i botten. Har du ännu inte testat detta bikers hak och deras burgare är det hög tid nu!

Läs mer om Garage bar

Höganäs Bryggeri

Innovativt bryggeri som går sin egen väg. Förutom grym dryck kan du även vänta dig autentisk argentisk asado från Nachos och latinska rytmer ur högtalarna!

Läs mer om Höganäs bryggeri

Vikens BryggerI

Viken Bryggeri grundades 2017 av ett glatt kompisgäng som under påsken 2016 satt och tänkte "Öl, det är gott, ska vi brygga vår egna? De brygger hantverksmässig öl med mycket smak, bra råvaror och utan genvägar.

Läs mer om Vikens Bryggeri

Kullens Bryggeri

När du öppnat en öl från Kullens Bryggeri så måste du stanna upp. Njut av stunden. För man vet aldrig när du får tag på nästa. Kullens Bryggeri är nämligen det minsta bryggeriet på Kullahalvön i Skåne. Kanske minst i Sverige. Ja, kanske rent av minst i hela världen.

Läs mer om Kullens Bryggeri

Barbara restaurang

En restaurang där ELD är den gemensamma nämnaren. Passar bra med tanke att Barbara är belägen mitt bland Höganäsbolagets gamla keramikugnarna.

Läs mer om Barbara

Kullabygdens Vanilj & Choklad

Prisbelönt glasseria där smaken alltid står i centrum. De flesta kullabor är stammisar på Kullabygdens vanilj & choklad, nu får du också chansen att bli det!

Läs mer om Kullabygdens vanilj & choklad

Holy Smoke BBQ

Sveriges första BBQ-joint . I restaurangens smokers ligger brisket och shortribs. Barnfamiljer, bikers och hipsters valfördar hit för att äta BBQ, sida vid sida brevid folk man aldirg träffat förrut. Är du sugen på mört kött med en lent rökig smak som sin mest naturliga krydda, då är Holy smoke rätt ställe för dig.

Läs mer om Holy Smoke BBQ

Sparbanken Syd är den enda helt självständiga sparbanken i Sverige vilket innebär att vi är fria att själva sätta samman vårt produkt- och tjänsteutbud. Vi samarbetar med några av marknadens bästa leverantörer och rekommenderar lika gärna någon annans produkter som våra egna, så länge de är bäst för dig som kund.

 

Image description
Till toppen