Logo-visit
Sommarfestens logotyp. Illustration.

Om Kullahalvön blomstrar

Äntligen har det blivit dags för Kullahalvön att få sin egen skördefest som firar hela halvön och dess utbud. Detta är början på en lång tradition, så se till att vara med från start!

Kullahalvön är känd som den vilda delen av Skåne och erbjuder en spännande kontrast mot det annars platta landskapet. Här finns böljande vinfält, branta urbergsklippor, unika grottor och djupa lövskogar. Kullahalvön har också en stark matkultur som grundar sig i den bördiga myllan och det unika klimatet som halvöns läge erbjuder. Vindruvor, sparris, potatis och tomater är några av huvudråvarorna som odlas här.

Så häng med oss när vi ska hylla det lokalproducerade och det i säsong, både när det gäller handel, skörd och det som förädlas här på Kullahalvön. En fullspäckad helg med Farmers market, livemusik, föreläsningar, vinturer, "hemma hos bonden" besök och flera roliga aktiviteter för hela familjen.

Euronäsdagen

Presentkortet Euronäs har funnits sedan 2009 och är Kullahalvöns egen "valuta". Genom att använda Euronäs gynnas den lokala handeln och därför är det givet att även valutan ska ha en central roll denna helg. Hela Höganäs stadskärna kommer att fyllas aktiviteter och stånd där Euronäs kommer att säljas till 10% rabatt. Man kan sedan traska över till Salthallarna för att använda sina Euronäs på Farmers market.

Organisation

Kullahalvön blomstar är en ny satsning som Höganäs kommun tillsammans med ett flertal lokala aktörer står bakom. Syftet är att sätta Kullahalvöns mattradition på kartan och samtidigt visa upp alla som sliter hårt för att bevara den. Handelsplatsområdet Salthallarna har en central roll och öppnar upp sin destination för såväl Farmers market som för livemusik och fest. De lokala bönderna samarbetar för att ge besökare en totalupplevelse på fälten runtom halvön och keramikerna samlas för att visa upp Höganäs keramikarv. Allt detta paketeras under det nya platsvarumärket och avsändaren Kullahalvön - Vild och harmonisk!

Image description
Till toppen