Logo-visit
Sommarfestens logotyp. Illustration.

Tävlingar

Under Kullahalvön blomstrar händer det saker runtom halvön hela helgen. Salthallarna förvandlas till en enda stor skördefest. Här händer roliga och oväntade saker både för vuxna och små. Några saker kan man dock behöva förbereda sig på, som dessa tävlingar!

skyltanimation

Lördag 9 september

TOMATTÄVLING – din bästa paradrätt på tomat – vinn 100 Euronäs

Sitter du inne på ett riktigt bra tomatrecept? Har du ett hemligt sätt att förädla tomater på? eller gör du bara en riktigt grym tomatsås? Oavsett så borde du anmäla dig till tomattävlingen under Kullahalvön blomstrar! Presentera din rätt/produkt för vår namnkunniga jury bestående av matinfluencern och författaren @Tuvessonskan, ”Tomatkungen” Mats Olofsson från Vikentomater samt restauranggeniet Christian Backe från restaurang Barbara!

Du anmäler dig till visit@hoganas.se, speca vilken rätt du kommer tillaga. Du tar med din tomaträtt till Farmers Market, där juryn från 12:30 kommer provsmaka alla rätter och utse vinnaren som får 100 Euronäs. Så ut och plocka tomaterna i trädgården och sväng ihop något som du tror kan få smaklökarna att vattnas på juryn.

Läs mer om vår jury här

KULLAHALVÖNS STÖRSTA ZUCCHINI

Tillhör du dem som planterat alldeles för många zucchiniplantor så du inte hinner äta dem? Har de växt till riktiga monsterzucchinis? Misströsta inte för du kan faktiskt dra detta till din fördel.

Under Farmers Market kommer Sparbanken syd att väga Zucchinis och i slutet av dagen presenteras vinnaren av den tyngsta Zucchinin! Ta med din zucchini till Sparbankens syds marknadsstånd under Farmers market för invägning och chansen till att vinna priser!

Läs mer om Sparbanken Syd här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

TIPSPROMENAD

Den 9 september kommer det vara rabatterad försäljning av Euronäs på olika ställen. På Bibliotekstorget och på Salthallarna kan du som är mellan 0 – 18 år hämta en tipspromenadbricka i försäljningsståndet av Euronäs och gå slingan mellan Biblioteket och Salthallarna och svara på frågorna längs vägen.

Du lämnar in din ifyllda tipspromenadbricka i försäljningsstånden av Euronäs. Vinnaren kommer dras vid scenen på Farmers market vid 17:00 och vinner 30 Euronäs.

KÄPPHÄSTTÄVLING

På aktivitetsområdet under Farmers Market anordnas det Käpphästtävling. Ta med dig din snabbaste käpphäst, eller bygg din egen käpphäst på aktivitetsområdet (först till kvarn) och utmana de andra käpphästarna. Den snabbaste ryttaren vinner 30 Euronäs som får tas emot på stora scenen.

Image description
Till toppen