Logo-visit
Stäng
Sommarfestens logotyp. Illustration.

15:00 Nic Schröder, konferencier för kvällen, inviger stora scen.
15:05 Girl Power" av Höganäs gymnastikförening
15:10 Intervju med Peter Schölander, KSO och Anna Nilsson, Näringslivschef
15:20  Talantvinnaren, the Herbz, framför sitt vinnande bidrag.
16:00 KUMA
17:30 Flyguppvisning Höganäs flygklubb
18:00 Norlie & KKV
19:25 Rydm Crew lilla scen
20:00 Mariette
21:25
Rydm Crew lilla scen
22:00 Carola

Under Mat- och sommarfesten kommer du kunna njuta av Kullahalvöns smaker både på plats eller köpa med dig hem.

Krögarområdet 12:00 - 00:00
Här kan du njuta av mat och dryck Kullahalvöns krögare och dryckesprodunceter.
Brygghallen - Kullens Bryggeri & Vikens Bryggeri
Ost och Delibaren
Garage Bar
Holy Smoke BBQ
Höganäs Bryggeri
Shakespeare restaurang & pub
Barbara
Ransvik Havsveranda
Kom ihåg att här inne får du inte ta med dig medhavd alkohol, inte heller ta med dig alkohol ut från området som du köpt här. Det finns också doggybags att stoppa din överblivna mat i om du av någon anledning inte orkar äta upp allt. Kan vara lika gott frammåt småtimmarna eller dagen efter!

Food Trucks 12:00 - 00:00
Du kommer även kunna njuta av god mat från Kullahalvöns Food trucks, vad sägs om falafell eller Napolitansk pizza?

Per i Viken/ Paul Parish
Fagarolli
Jaja Napo
Papa piada
Kullabygdens vanilj och choklad
Churros
DFT Falafel
Yang - dumplings

Food Trucks på Södra delen av Kvick
Chicken Shiit foodtruck
Traveling Taco

Matmarknaden Smaka på Kullahalvön
15:00 - 19:00
På matmarknaden kan du smaka och köpa med dig hem odlade och förädlade smaker från Kullahalvön. Allt från choklad till honung och chips.

Harvest of Ecuador
Kullasparris
Rut Carlsson
JanLars Honung
Daitalia
Kullagourmet
Lerbergets gröna blad
Juni bageri
Larsson i Viken
Kullabygdens bakgård
Viken tomater
Wolf Spices
Sveriges godaste kranvatten
vid matmarknaden kan du möta gänget bakom Sveriges godaste kranvatten. De delar även ut vattenflaskor till dig som glömnde ta med dig en egen. Ska man vara på festival en hel dag är det viktigt att dricka mycket vatten. Vi har också flera olika vattenposter på festivalområdet där du kan fylla på med Sveriges godaste kranvatten.
Höganäs energi
Höganäs hem
NSR

 

Träffa CrossFit Höganäs under Mat- & Sommarfestivalen!
Tid: 09:00 Gratis träningspass
12:00-20:00 Tävla om medlemskap, njut av svalkande dryck eller bara häng på träningsytan med oss. Hoppas vi ses!

Höganäs biblioteks bokbuss
Tid:
15:00 - 19:00

Eric Ruth gamingtält
Tid:
14:00 - 17:00

Låna utomhusleksaker av Eric Ruth
Tid: 15:00 - 19:00

15:00 - 18:00 Invigning av Valkyriens nya brygga
Fiskedam och krabbfisketävling för barn. Lotterier och fika.
16:00 Invigning av Bryggan med musik
16:30 Skattjakt på Valkyrien och tipsrunda
Läs hela programmet här , 20 kB..

GreenKayak
Under hela sommaren kan du låna en kajak och samtidigt göra något bra för miljön. Du får med dig flytväst, skräpplockare och en tunna att samla skräpet i. Läs mer om hur du går tillväga för att hyra en kajak här.

Höganäs kommun tar ställning för miljön och strävar mot ett långsiktigt hållbart samhälle ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Höganäs kommuns evenemang ska bidra till alla dimensioner av hållbar utveckling vid planering och genomförande. Vi ska arbeta för att ständigt minska evenemangens
miljöpåverkan och stärka positiva bidrag till en hållbar utveckling.
Här kan du läsa våra riktlinjer för hållbara evenemang , 83.7 kB.

Hållbart evenemang
Mat- & sommarfesten har i år certifierats som ett hållbart evenemang. Detta innebär att du kan känna dig trygg med att bland annat alla våra mataktörer är lokala, serverar minst en vegetarisk rätt, inte tillagar rätter på rödlistade djur eller använder palmolja som inte är certifierad i maten. Det innebär också att allt rengöringsmedel och hygienmaterial är hållbarhets certifierade och fordonen vi använder går på förnybart bränsle. Du kan läsa mer om certifieringen här.

Hållbar tävling
Det är såklart väldigt viktigt att vi alla bidrar till att evenemanget är hållbart. Vi har därför en tävling där vi utmanar er som besöker vår härliga sommarfest att besöka den på ett hållbart sett. Genom att svara på sju frågor så har du chansen att vinna. Vi kommer dra tre vinnare som alla får 50 Euronäs vardera att handla lokalt med. Här hittar du länk till tävlingen.

Matområdet
Alla krögare och food trucks kommer ha minst ett vegetariskt alternativ. För att minska på matsvinnet erbjuder vi doggybags för dem som inte orkar äta upp sin mat, den kan vara lika god framåt kvällen. Vi jobbar bara med lokala företag.

Återvinningsstationer
På festivalområdet finns fem återvinningsstationer. Här kan du sortera matavfall, plast, papp, glas och petflaskor. Känner du dig osäker på hur du ska sortera rätt, fråga någon i Mat och sommarfestens crew, du känner igen dem på de blå tröjorna och det glada leendet. Eller gå till området vid matmarknaden där du hittar personal från NSR, Nordvästra Skånes renhållning AB.

Mat och sommarfesten arrangeras i Höganäs hamnområde och är lätttillgängligt vare sig du tar dig hit gåendes, med cykel eller med kollektivtrafiken.

Cykla
Kattegattleden går förbi festivalområdet och cykeln är det bästa sättet att ta sig hit för att slippa leta parkering. Det finns cykelparkering precis i anslutning till festivalområdet.

Kollektivtrafik
Det är bra kommunikation med bussar från Helsingborg. Både regionbuss 220 och Skåneexpressen. Mellan Ängelholm och Höganäs kan du ta Regionbuss 225. Kolla in Skånetrafikens reseplanerare Skånetrafiken-Sök din kollektiva resa i Skåne (skanetrafiken.se)
Från Höganäs busstorget är det bara 500 m ner till festivalområdet.

Bil
Behöver du ta bilen finns ett antal olika parkeringar. Här hittar du de närmaste parkeringarna , 320.4 kB..

Mat och sommarfesten är en kul fest, här dansar vi till livemusik och njuter av god mat och dryck! För att du som besökare ska njuta av upplevelsen fullt ut är det viktigt att du känner dig trygg.

Infotältet
Infotältet är bemannat av personal från Höganäs kommuns utvecklingscentrum. Hit kan du vända dig om du har frågor, om du har kommit bort från någon du kom till festivalen med eller om du behöver plåstras om. Här finns förbandslåda, hjärtstartare och klappstolar att låna om du inte orkar stå och lyssna på musiken.

Ordningsvakter
Vi har ordningsvakter på plats för att ni ska känna er trygga, vid scenen och runt omkring på området.

Röda korset
Röda korsets första hjälpen grupp patrullerar runt på området om det oväntade skulle hända.

Frivilliga resursgruppen
Vid ingångarna till Krögarområdet möter ni frivilliga resursgruppen, en samling av frivilliga försvarsorganisationens kompetenser på lokal nivå. De hjälper dig att agera rätt när du ska in eller ut från krögarområdet, de påminner till exempel om att inte ta med egen alkohol in på området, eller inköpt alkohol på krögarområdet ut till festivalområdet.


Mat och sommarfesten är till för alla.
Toaletter
Det finns tillgänglighetsanpassade toaletter i den vita toalettbyggnaden och vid de tillfälliga toaletterna mitt emot Krögarområdet.

Konsert
Vid stora scenen finns ett område avsatt för dig som sitter i rullstol eller för dig som av olika anledningar inte orkar stå och lyssna på musiken. Det finns klappstolar att hämta i infotältet, om du har svårt att själv bära stolen till området så be någon i de blå Mat- och sommarfesten t-shirtarna att hämta en åt dig.

Parkering
Det finns parkering för rörelsehindrade vid ingången till festivalområdets högra ingång. Här hittar du parkeringskarta för Höganäs kommun.
Kommer du med färdtjänst finns en plats precis vid ingången till Kvickbadet och festivalområdet vid Strandgatan 33.

Efterfest på Restaurang Bryggan
22:00 - 03:00 DJ @pagmattson får fart på dansgolvet.

Ibiza Party på Höganäs hamnkrog
12:00 - 03:00 DJ JIRONI & DubMojo spelar en blandning av underground musik. Deep house, tech house, melodic house & techno, organic house, oriental house, afro house, tropical house & progressive house. Det blir Ibiza känsla för hela slanten. Allt från musiken till känslan på uteserveringen i hamnen hela dagen lång.


Direktsändning och filmning

På området kan det förekomma fotografering och filmning utförd av personal på Höganäs kommun för publicering i Höganäs kommuns kommunikationskanaler.

Image description
Till toppen