Logo-visit

Primörweekend i Kullabygden

Gula rapsfält, raka rader med grön sparris, prunkande tomatplantor som tyngs ner av härligt mogna tomater, det är våren på Kullahalvön! Åk på primörweekend och njut av Kullabygdens smaker. Du behöver inte boka någon passtid om du är nordisk medborgare. Så vad väntar du på? Packa väskan, men lämna plats åt alla de delikatesser du kommer ta med dig hem!

Att upptäcka Kullabygdens smaker med cykel är ett perfekt alternativ, här är det nära till alla odlare och vi har fina cykelleder, slingriga grusvägar genom gula rapsfält och och små landsvägar förbi blommande äppleodlingar.

Viken tomater Länk till annan webbplats.

En bit utanför den pittoreska byn Viken hittar du Viken tomater. Här odlar Mats och Susanne med personal obesprutade tomater, men även andra grönsaker, frukter och bär. Slå dig ner i bistron under ett citronträd och njut av en god lunch tillagad på råvaror från odlingarna. Här finns också självplock på jordgubbar och andra bär.

Baggers gårdsbutik Länk till annan webbplats.

Hos Magnus och Camilla precis utanför Höganäs kan du köpa allt från potatis och lök till gräslök och sallad. Grönsaker i säsong odlade av riktiga bönder. Sparrisen finns redan att köpa i gårdsbutiken och färskpotatispremiären beräknas till slutet på maj.

Engelbrekts äpplen Länk till annan webbplats.

Nu står Engelbrekts äppleodlingar i Södåkra i full blom och det är så vackert att cykla förbi och njuta av färgerna. Här tar Martin, Magnus, Niklas och Cinna hand om odlingen med varsam hand tillsammans med personal. Kör du förbi en lördag kan du handla gårdens äpplen, päron och must i gårdsbutiken.

Kullasparris Länk till annan webbplats.

Åsa och Johan bor på en pittoresk gård i den lilla byn Hässlebo. Här har de en ekologisk sparrisodling som varje år utvecklas med andra ekologiska frilandsgrönsakerodlingar och numera även frigående lyckliga Höns. De har också boende och sparrissafari med anknytning till gårdens odlingar av sparris och grönsaker. Under sparissäsongen i maj och juni har de öppet fredagar och lördagar 10-17 hemma på gården. 

Trädgården på Skäret Länk till annan webbplats.

Längs med Norra Kustvägen i Skäret hittade den grafiska fomrgivaren Milli och den hängivne kocken Karl sin drömgård. Här har de nu startat sin verksamhet med folosofin, från jord till bord. I gårdsbutiken kan man köpa allt som växer i odlingarna i parets stora trädgård. Härliga vårprmiörer som sparris och potatis och snart kommer bondbönor och kronärtskockor. I butiken kan man också köpa andra delikatesser, kvalitetskött, skaldjur, fisk, chark och fina ostar. Här hittar du allt för vårens bjudningar och vill du inte laga själv kan du köpa med dig mat tillagad av Karl eller njuta av en lunch i trädgården eller festmåltid i ladan.

Mer mat och ryck i Kullabygden
Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen