Logo-visit
Sommarfestens logotyp. Illustration.

Deltagande aktörer

På Kullaberg finns det flera aktörer som på ett hållbar och roligt sätt låter oss använda bergets resurser till både återhämting och adrenalin!

Under denna helg i september har vi samlat alla dessa låter dem visa upp sina aktiviteter i prova på format. Allt för att du som besökare ska få nya upplevelser, testa på saker du aldrig tidigare gjort och få en bättre kunskap av berget samt dess natur!

Nedan kan du se vilka aktörer du kommer stöta på uppe på berget och vilka aktiviteter de erbjuder.

Bokning av aktiviteterna gör du här.

Image description

Kullabergsguiderna

Med målsättningen att erbjuda “äventyr för alla” med minsta möjliga slitage på natur och kultur har Kullabergsguiderna varit verksamma på berget sedan 1996. Under Prova på Kullaberg kommer man erbjuda Tumlarsafari med ribbåt från Mölle hamn samt guidade MTB-äventyr på Östra Kullaberg med samlingsplats i Mölle hamn.
Läs mer om Kullabergsguiderna här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Friluftsfrämjandet

Friluftfrämjandet erbjuder härliga naturupplevelser för både små och stora! Alla aktiviteter leds av välutbildade ledare och det spelar ingen roll om du är nybörjare eller rutinerad. Under prova på Kullaberg kommer Friluftfrämjandet att erbjuder vandringar med tipspromenad som utgår från Björkeröds parkering. Promenaderna är ca 4-5 km långa och barnvänliga men inte barnvagnsvänliga. Det finns servering av våfflor mm mellan kl. 11.00-14.00.
Läs mer om Friluftfrämjandet här.

GO Climb

Go Climb började sin verksamhet 2005 och är inriktade på klättringsutbildningar, teambuildingaktiviteter och försäljning av klättrings- samt friluftsutrustning. Under Prova på Kullaberg kommer GO Climb att erbjuda bergsnedfirning vid Kullamannens dörr. En ca 25 meter hög, kal och exponerad klippvägg i det vackra naturreservatet Kullaberg. För denna aktivitet möts man i vår hub uppe vid stora parkeringen på Kullabergs spets.
Läs mer om GO Climb här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Yoga & Vänner

Yoga & Vänner erbjuder stärkande upplevelser i naturen för att främja hälsa, glädje och känslan av frihet. Människor mår bra av att andas frisk, syrerik luft och låta den levande naturen läka oss genom sina böljande former och varierande ljud. Under Prova på Kullaberg kommer Yoga & Vänner att anordra yoga, andningsövningar och mindfulness i naturen på Kullaberg. Ingen yogamatta behövs utan naturen används. Samlingen för denna aktivitet är vid Kullabergsstugorna på Blåkullavägen 16.
Läs mer om Yoga & Vänner här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kullakajak

Med filosofin att tid i naturen ökar människors engagemang för naturen, tillsammans på tron om vattnets återhämtande kraft erbjuder Kullakajak Prova på SUP med instruktör i Mölle hamn under Prova på Kullaberg. All utrustning ingår men simkunnighet är ett måste!
Läs mer om Kullakajak här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Birdwave

Birdwave är samlingsplatser för alla fågelintresserade. De åker till spännande ställen både nära och långt bort med fokus på fågelskådning, bra boende och god mat. Under Prova på Kullaberg kommer de hem till sitt kära Kullaberg för att visa er det rika utbudet av fåglar som finns i området. Turerna utgår från Naturum Kullaberg uppe på spetsen. Medtag gärna kikare (finns några att låna), grova skor samt varma kläder.
Läs mer om Birdwave här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Grottvandring Kullaberg

Deras passion för grottor är facinerande och deras kunskap är stor. Därför är det extra kul att denna ideella kraft är en del av Prova på Kullaberg. Med tanke på grottornas plaseringar är detta även den aktivtetet som har ett unikt upplägg, det finns bara 1 chans, och den startar klockan 10.00 från Björkeröds parkering. Man kommer besöka ett flertal grottor i olika storlek. Min ålder är 15 år och god kondition krävs.
Läs mer om grottvandrarna här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

CrossFit Höganäs

Teamet på CrossFit Höganäs är fyllt med kunskap inom träningslära, kost, passuppbyggnad och träningsprogrammering. Under Prova på Kullaberg kan du ta del av all denna kunskap genom en unik möjlighet att prova på CrossFit mitt ute i naturen runtom Kullabergsstugorna på Blåkullavägen 16.
Läs mer om CrossFit Höganäs här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Naturum Kullaberg

Naturum Kullaberg är ett besökscenter vid Kullens fyr längst ut på spetsen mot norra inloppet till Öresund. Förutom utställningar om naturen på berget erbjuder dem under Prova på Kullaberg svamprådgivning där de visar och berättar om goda matsvampar samt lömska giftsvampar. De kommer också att erbjuda matlagning över öppen eld med, tång som råvara!
Läs mer om naturum Kullaberg här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ransvik Havsveranda

Detta anrika café belägget i centrum av historien kring synden i Mölle, och gömd mellan spektakulära klippformationer erbjuder besökarna till Prova på Kullaberg fantastisk fika efter ett kallt dopp på denna anrika badplats! Platser för detta är såklart Ransviks havsbad!
Läs mer om Ransvik Havsveranda här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kultur & Fritid - Höganäs kommun

Höganäs kommun blev i år utsedd till Skånes bästa friluftskommun och på plats 3 i Sverige. Under Prova på Kullaberg kommer kommunens tillgänglighetssamordnare att erbjuda möjligheten att testa terrängdrivna rullstolar, samt anordna en tillgänglighetsutmaning som består av en rad tuffa utmaningar och hinder, allt med nedsatt syn (med hjälp preparerade glasögon).

Äventyrsvandring på Östra Kullaberg

Startar och avslutas vid Arilds hamn. Du kan välja bland två avgångar; kl 10 respektive kl 13.30. Observera att du måste ta dig till/från Arild själv.

Svårighetsgrad: Delar av sträckan sker i en brant, småklippig terräng och över klapperstenar, vilket förutsätter att du inte har höjdskräck och bra balans.

Försäkring: Du deltar på egen risk och under eget ansvar. Det är alltså din personliga försäkring som gäller om en olycka mot all förmodan skulle inträffa.

Utrustning: Lätt och luftig klädsel samt ingångna vandringsskor. Matsäck och dryck för en fikapaus.

Samlingsplats: Vid bodarna i Arilds hamn senast kl 10, respektive kl 13.30.

Till toppen