Logo-visit

Resa inom & till Höganäs

Buss
Buss
Buss
Buss

Till Höganäs

Höganäs, Kullabygden ligger i nordvästra Skåne. Oavsett om du kommer ifrån Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, norr eller söder är Höganäs Kullabygden bara några timmar iväg.

Från Göteborgs centralstation går Öresundståget till Ängelholm och Helsingborg en till två gånger i timmen. Även söderifrån går Öresundståget till Helsingborg från Malmö. Tåget går en till två gånger i timmen.

Kommer du lite längre inifrån landet, till exempel från Karlskrona, Kalmar eller Växjö, går det också bra att ta Öresundståget. Då tillkommer det ett byte, oftast i Lund.

SJ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kör också till Helsingborg från bland annat Göteborg och Malmö. Avgångarna och på stoppen på vägen hit är dock färre än för Öresundstågen.

Väl framme i Helsingborg tar du buss 220 eller 221 som tar dig vidare till Höganäs. Bussen går mer frekvent under rusningstid men annars ca fyra gånger i timmen.

Väljer du att åka till Ängelholm tar du buss 225 som går ungefär en gång i timmen.

Reser du inom Skåne besök då Skånetrafikens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Obs! Glöm inte att det inte går att köpa biljett ombord på tågen och att kontoladdning på Västtrafikkort inte gäller på Öresundstågen.

Vill du ta med dig cykel på tåget? Läs om regler och priser för cykel på Öresundståget och SJ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du cykla till Höganäs är ett alternativ den vackra och vattennära Kattegattleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Den 395 km långa leden går hela vägen från Göteborg och ner till Helsingborg via Höganäs. Den fortsätter därefter med Sydkustleden ända till Simrishamn där Sydostleden tar vid ända upp till Växjö.

E6, Europaväg 6, går från både norr och söder. Kommer du norr i från tar du avfarten vid Erikslund och vidare på väg 112, kommer du söder ifrån tar du avfarten in på Chrisitnelundsvägen/111:an.

Det finns gott om gratis parkering, observera att vissa parkeringar kräver P-skiva.

De närmaste flygplatserna för att ta dig till Höganäs är Ängelholm Helsingborg Airport och Kastrup i Köpenhamn.

Inom Höganäs

Höganäs är en mindre stad med små avstånd var du än befinner dig i kommunen. Du kan enkelt promenera, åka med kollektivtrafiken, cykla, köra bil eller åka båt mellan platserna här.

Skånetrafiken kör kollektivtrafiken i kommunen. För att lättast få koll på hur lokaltrafiken i Höganäs fungerar rekommenderar vi Skånetrafikens app. I appen finns reseplanerare, hållplatser, tidtabeller, trafikinformation med mera. Använd också appen för att smidigt köpa biljetter för din resa.

Från Höganäs bussstation utgår alla bussar både inom tätorten och till landsbygden.

I Höganäs finns en hel del trevliga och spännande cykelturer. Allt från större cykelleder till mindre landsvägar, småvägar längs med havet och skogsstigar. När du cyklar i Höganäs passerar du både hav, pittoreska fiskelägen, skog, gula rapsfält, sevärdheter och mysiga fikaställen.

Höganäs kommun har drygt 500 parkeringsplatser i centralorten, och alla parkeringsplatser i kommunen är avgiftsfria. Sommaren 2021 har vi infört P-skiva i Höganäs kommun. P-skivan gäller enbart på de parkeringsplatser i Höganäs centrum som har en tidsbegränsning och där det är skyltat med en P-skylt. Behöver du en långtidsparkering finns det ett antal vid Viaduktsgatan.

Längs Kullahalvön finns det ett flertal småbåtshamnar. Av dessa tar fem emot gästbåtar; Höganäs, Viken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Mölle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Arild Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Svanshall.

Under juni och augusti kör Väderötrafiken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. mellan Torekov och Mölle, en dröm som för många blir verklighet! Båtresan längs med Bjärehalvöns och Kullahalvöns vackra kust tar ca 1 timma och 15 minuter och bjuder på fantastiska vyer över Skälderviken.

Den 11 juli och 15 augusti Torekov – Mölle. Avgång 10:00 åter i Torekov 16:00 Pris: 395kr/person

Den 18 juli Mölle – Torekov. Avgång 10:00 åter i Mölle 16:00 Pris: 395kr/person

Med husbil i Höganäs

Njut av vackra miljöer, pittoreska byar och natursköna vägar. Det finns flera möjligheter för dig som vill övernatta i din husbil i Höganäs kommun. Tänk på att man inte fär övernatta med husbil eller husvagn på offentlig plats i Höganäs, men ni är varmt välkomna till någon av alla våra ställplatser. Höganäs och Kullabygdens ställplatser har ett varierande utbud av faciliteter och aktivitetsutbud.

Vill du bo på landet, men med närhet till salta bad och spännande matentreprenörer så är Bläsinge gård med sin fina camping med bra service helt rätt. Här finns även cyklar att hyra om du vill ta dig runt i bygden.

Läs mer om Bläsinge gård

På Kullahalvöns norra sida ligger den söta byn Svanshall. I Hamnen finns en liten restaurang och fantastisk vandring längs med Kullaleden. Många bra gårdsbutiker inom cykelavstånd.

Läs med om ställplatsen i Svanshall

Mitt i natursköna omgivningar med fin utsikt över Kullabygden ligger St: Arilds Golfklubb med en 18-håls parkbana som är rankad som en av 30 bästa anläggningarna i Norden. Havet är aldrig långt borta och många av våra spännande entreprenörer hittar du inom några kilometers avstånd.

Läs mer om St. Arilds golfklubb

Camping och stugby alldeles intill Kullabergs naturreservat. Det finns pool, minigolf, lekplats, restaurang och butik på campingen.

Läs mer om First Camp i Mölle

Med perfekt läge i Höganäs hamn och dess utbud av restauranger. Här finns all service du behöver och fantastik utsikt över sundet.

Läs mer om ställplatsen i Höganäs hamn

Alldeles i närheten av både centrum och skog ligger familjevänliga Lerbergets camping. Här har du möjlighet att campa intill stranden eller inne i skogen. Med havet alldeles intill campingen blir det enkelt att ta ett uppfriskande dopp en varm sommardag.

Läs mer om Lerbergets camping

Vill du känna havets bris och se horisonten? På Destination Strandbaden bjuds på en utsikt du annars drömmer om! Här finns 20 st campingplatser på bästa läge, öppet året runt.

Läs mer om ställplatsen

Mitt ute på den skånska landsbygden i Nordvästra Skåne 17 km norr om Helsingborg och 7 km öster om Höganäs på en gård ligger denna ställplats. Värdparet som driver detta ställe heter Micke och Birgitta, de vet vad service är, de hälsar alla välkomna till platsen. Här finns pool och jacuzzi och här är alla välkomna från 39 år och uppåt.

Läs mer om ställplats Bananpannkakan

Vid Höganäs hamn på Öresundsgatan hittar ni 15 ställplatser. Perfekt läge med närhet till Kvickbadet, Höganäs cítybeach, stadskärnan och Salthallarna och Höganäs hamns utbud av restauranger.

Läs mer om ställplats Lotshuset

Precis vid en av Kullahalvöns bästa stränder för barnfamiljen, här kan ni njuta av solnedgången. Någon kilometer bort hittar ni Pannkaksladan med alla deras djur och pannkaksbuffé. Passa också på att besöka butikerna på Höganäs outlet.

Läs mer om ställplatsen

I utkanten av Höganäs med perfekt läge för den aktive ligger 24 st ställplatser. Här bor du precis vid foten av Höganäs golfklubb och Höganäs sportcenter som erbjuder bastu, bad och gym.

Läs mer om ställplats Höganäs sportcenter

Precis innan du kör in i den pittoreska byn Mölle hittar du denna ställplats. Precis vid ingången till Kullaberg och med gångavstånd både till den mysiga hamnen och salta bad.

Läs mer om ställplatsen på Mölle infartsparkering

Perfekt läge i hamnen med den pittoreska byn Viken som närmsta granne. Här finns fyra olika restauranger att välja mellan, galleri och går du upp i byn finns små personliga butiker. Dra på dig badrocken och ta ett dopp innan du går till bageriet och köper frukostfrallorna.

Läs mer om ställplatsen vi Vikens hamn här

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen