Logo-visit

Brunnby

Brunnby är en lantlig idyll, beläget mitt på Kullahalvön mellan Arild och Mölle. Ett perfekt läge, vilket även många entreprenörer har förstått, så i Brunnby är det ständigt något nytt på gång.

Byn som kännetecknas av ett härligt lantligt lugn är beläget mitt på Kullahalvön mellan Arild och Mölle. Du som är sugen på att gifta dig ska spana in Brunnby kyrka, sockenkyrkan från 1100-talet som med sina välbevarade kalkmålningar är en av Sveriges mest populära vigselkyrkor och det är förståligt. När man kommer körandes längs med Bränneslyckevägen och ser den vita kyrkan omringad av fält far dina tankar lätt iväg mot sydligare breddgrader till någon liten by i Italien.

Lite utanför Brunnby hittar du Arilds vingård och Holy Smoke ligger längs med Krapperups Kyrkoväg som tar dig från väg 111 till Brunnby. Längs med Bränneslyckesvägen ligger Dunke Design i den gamla byskolan i Bräcke och till sommaren slår Villa Brunnby upp portarna, här blir det hotell och Spa och deras unika koncept – Stillness – genomsyrar anläggningen. På samma väg hittar du Växthuset i Brunnby som satsar på blommor, frukt och grönsaker. Allt de säljer är skördat när det smakar som mest.

Brunnby och dess omnejd är väl värt ett besök på din nästa Kullabygdensemester!

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen