Logo-visit

Cykla på Kullahalvön

Sommaren i Kullabygden är perfekt för cykling, undvik de vältrafikerade bilvägarna och ta dig fram tryggt och smidigt längs fina cykelleder. Ta dig hit via Kattegattleden, eller hyr en cykel hos någon av våra cykel uthyrare. Väl på plats kan du ta dig fram på små grusvägar som tar dig ut på landsbygden där du kan njuta av god mat och lokala råvaror från våra restauranger och gårdsbutiker.

Är du mer äventyrslysten erbjuder Östra Kullaberg några av Sveriges bästa naturstigar för MTB. Vi har aktörer som hyr ut MTB och kan guida dig till de bästa lederna. Vi har också 16 boenden som är Bikeapproved, en certifiering vi tagit fram i Nordvästra Skåne som visar cyklister var de bäst kan övernatta med sin cykel.

Kattegattleden

Kattegattleden går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr. På Kullahalvön kan man cykla på Kattegattleden ända till Lerhamn där man korsar halvön mot Arild och sedan fortsätter på norra sidan mot Ängelholm. Sträckan är en blandning av lågt böljande, öppna fält och hög, kuperad terräng med en fantastisk utsikt. På din tur genom Kullabygden passerar du vingårdar, gårdsbutiker, härliga badvikar, Krapperups slott och pittoreska byar.

Cykelleder

I Höganäs Kullabygden är det lätt att ta sig fram med cykel. Längs med den gamla banvallen kan du cykla ända från Höganäs till Mölle och från Höganäs till Mjöhult på cykelväg. Vi har samlat alla cykelleder och cykelvänliga landsvägar för att du ska kunna ta dig fram på ett säkert sätt. Vi har också tagit fram förslag på cykelturer inom hela Nord västra Skåne med olika längd och kupering för att passa såväl familjen som elitcyklisten.

MTB på Östra Kullaberg

Att cykla mountainbike på Kullaberg är otroligt vackert och den bergiga naturen gör så det här erbjuds några av Sveriges bästa naturslingor för MTB. Det finns en stor variation av cykelupplevelser och utmaningar för alla nivåer. Njut av en lugnare slinga på grusvägar eller en fartfylld och tekniskt utmanande single track i branta nedförslöpor.

På Kullahalvön bryr vi oss extra mycket om naturen, därför är det viktigt att alla som kommer hit vet reglerna kring cykling i vår bygd:

  • På Kullaberg är det bara på den östra delen som vi cyklar MTB!
  • Var försiktiga och visa hänsyn för alla besökare, vi delar på lederna!
  • Det är förbjudet att bygga berms eller hopp, här uppskattar vi den naturliga terrängen!

För mer info, uthyrning eller guidade turer inom MTB:

Kullabergsguiderna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Italienska vägen 323, Mölle
info@kullabergsguiderna.se

Kullakajak
Gamla Rekekroken 33, 263 92 Jonstorp
paddla@kullakajak.se

Upplev Kullaberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Italienska vägen 6, 263 77 Mölle
info@upplevkullaberg.se


Bikeapproved Accomodation

I Höganäs Kullabygden har vi 13 st boenden som är certifierade som Bikeapproved acoomodations. Allt från Hotell till B&B och stugor, det de har gemensamt är att de kan ebjuda dig och din cykel:

  • Tryggt förvar av cykel
  • Möjlighet till avspolning av cykel
  • Cykelpump
  • Erbjuder vatten till vattenflaskan

Hyra cykel

Bläsinge gård
Gamla Södåkravägen 127, Jonstorp
info@jonstorp.com

Noréns cykel och fritid
Storgatan 61
26331 Höganäs
042-333973

Upplev Kullaberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Italienska vägen 6, 263 77 Mölle
info@upplevkullaberg.se

Kullaberg by bike
Guidade cykelturer på sköna Skeppshultscyklar

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen