Logo-visit

Cykling på Kullahalvön

Hösten i Kullabygden är perfekt för cykling då sommarens höga tempo byts ut mot höstens lugn och du kan utforska de flesta leder helt för dig själv. Ta dig hit via Kattegattleden, eller hyr en cykel hos någon av våra cykel uthyrare. Väl på plats kan du ta dig fram på små grusvägar som tar dig ut på landsbygden där du kan njuta av god mat och lokala råvaror från våra restauranger och gårdsbutiker. Är du mer äventyrslysten har vi aktörer som hyr ut MTB och kan guida dig till de bästa lederna. Vi har också 16 boenden som är Bikeapproved, en certifiering vi tagit fram i Nordvästra Skåne som visar cyklister var de bäst kan övernatta med sin cykel.

Kattegattleden

Kattegattleden går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr. På Kullahalvön kan man cykla på Kattegattleden ända till Lerhamn där man korsar halvön mot Arild och sedan fortsätter på norra sidan mot Ängelholm. Sträckan är en blandning av lågt böljande, öppna fält och hög, kuperad terräng med en fantastisk utsikt. På din tur genom Kullabygden passerar du vingårdar, gårdsbutiker, härliga badvikar, Krapperups slott och pittoreska byar.

Cykelleder

I Höganäs Kullabygden är det lätt att ta dig fram med cykel. Längs med den gamla banvallen kan du cykla ända från Höganäs till Mölle och från Höganäs till Mjöhult på cykelväg. Vi har samlat alla cykelleder och cykelvänliga landsvägar för att du ska kunna ta dig fram på ett säkert sätt. Vi har också tagit fram förslag på cykelturer inom hela Nord västra Skåne med olika längd och kupering för att passa såväl familjen som elitcyklisten.

Bikeapproved Accomodation

I Höganäs Kullabygden har vi 10 st boenden som är certifierade som Bikeapproved acoomodations. Allt från Hotell till B&B och stugor, det de har gemensamt är att de kan ebjuda dig och din cykel:

  • Tryggt förvar av cykel
  • Möjlighet till avspolning av cykel
  • Cykelpump
  • Erbjuder vatten till vattenflaskan

Hyra cykel

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen