Logo-visit

Paddla för miljön - Gratis utlåning av kajak

Att uppleva Kullahalvöns 6 mil långa kust i en kajak är ett spännande äventyr och en ypperlig chans att se tumlare på nära håll. Nu finns chansen att kombinera detta med att göra en insats för miljön. Kom och låna en gratis skräpplockar-kajak och hjälp oss bidra till ett renare hav, och synliggöra problemet med plastföroreningar tillsammans!

Under sommarmånaderna finns det inte mycket som slår en äventyrlig kajaktur i det fria. Samtidigt är det alltid skönt att känna att man bidrar till något större, och att man gör något värdefullt. Därför vill vi i Höganäs möjliggöra för våra invånare och besökare att kombinera nytta med nöje.

Mellan maj-oktober kommer vi därför låna ut en 2-sits kajak till den som vill paddla kajak och samtidigt bidra till ett renare hav. I utbyte mot att man plockar skräp under sin kajaktur och väger det man samlar in får man låna en gratis kajak under 2 timmar. En perfekt aktivitet både för en själv och för havet!

Detta är ett initiativ som Höganäs kommun gör tillsammans med Höganäs hamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Höganäs Sportbank Öppnas i nytt fönster. och NGO-nätverket Greenkayak Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Hittills har detta initiativ bidragit till att över 60 ton skräp har plockats upp från haven runt om i världen!

Kajaken utlånas från hamnkontoret i Höganäs hamn, precis bredvid den populära badstranden på Kvick (OBS, vill man boka samma dag så görs detta via tursitbussen vid Kvickkiosken mellan 10-16. Annars görs bokningen av kajaken via Greenkayaks hemsida (följ länken nedan), där det även går att följa hur mycket skräp som hittills plockats upp. Glöm inte att en i kajaken måste vara minst 18 år gammal.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen