Logo-visit

Skördefest på Kullahalvön

I september och oktober är det skördetid på Kullahalvön. Vindruvor i långa vackra rader, skogen fylls av svamp och det doftar ljuvligt av mogna äpplen. Välkommen på Skördefest på Kullahalvön!

Skördefest på Arilds vingård

Var med och skörda vindruvorna som blir till vin på den egna gården. Under skörden blir det en paus med chark och vin. Frammåt kvällen blir det en rundtur i vineriet och ni får se hur gården tar hand om druvorna efter skörd. Därefter får ni njuta av en god middag med vin. Därefter är det skönt att krypa ner i en skön säng, antingen i glampingtält eller i gårdens hotellrum.

Skörd på Kullabergs vingård

Tiden runt skörd är en magisk period i vingården. Under lördagar i september och oktober arrangeras guidade turer med provsmakning. Du kan också besöka Kullabergs nyöppnade tasting room från onsdag till lördag. Här kan ni prova gårdens viner och destilat och prata om skörden och svenskt vin.

Äppelinlämning på Kullamust

Sensommaren och hösten på Kullahalvön doftar av mogna äpplen. På Kullamust kan man om man har mycket äpplen hemma, lämna in dem och byta dem mot läskande must. Är du här på besök och inte har några äpplen med dig, så kan du bara botaniera i butiken eller ta en fika i fikeriet.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen