Logo-visit

Viken

Viken är en pittoresk by med smala mysiga gränder, korsvirkeshus och stockrosor och i centrum ligger hamnen. Hamnen är mötesplatsen i byn med restauranger, galleri och gästhamn. Här finns också bastu och många bra stränder runt omkring.

Vikens by
En promenad längs med Vikens smala gränder, olika små butiker, Sophiamöllan som sträcker sig ståtligt över alla husen och Paul Jönska gården på Skepparegatan 18 som är en skeppargård från 1880-talet med den ursprungliga inredningen bevarad för dina tankar till en svunnen tid. Ta en fika på det anrika conditoriet, Conditori Öresund.
Vikens Hamn
I Vikens hamn sjuder det av liv under sommarmånaderna, glada bybor blandas med sommargäster och ungdommar som har seglarskola. Här finns tre restauranger, alla med sin egen nisch, Hamnplan 9 och Vikens Hamnkrog har öppet året om och är alltid välbesökta! Knuts fru Ann öppnar upp till sommaren och är en mix av bistro och inredningsbutik och galleri hamnplan 9 öppnar från påsk och frammåt och här kan du njuta av goda bakverk och enklare lunch samtidigt som du kollar in konst.
Stränder
Viken har många fina långa sandstränder. Bakom det gamla varvet i Vikens hamn ligger Gräsa brygga. En oas för många med badbrygga ut i havet, trädäck att sola på och dessutom en bastu och närhet till hamnens utbud av restauranger och caféer. På Vikens havsbad finns en lång härlig sandstrand med toalett, grillplats, bryggor, bland annat Lisas brygga, lekplats och kiosk. Svanebäck är en lång härlig barnvänlig sandstrand.
Landsbygden
Tar du dig bara några kilometer in i landet hamnar du bland öppna fält där bönderna brukar jorden och mycket säljs i gårdsbutiker, bland annat Viken Tomater, Flädergården i Täppeshusen och Larsviken. Här finns också många härliga B&B där du kan få en god natts sömn.

Viken är definitivt värt ett besök på din nästa semester i Höganäs Kullabygden!

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen