Logo-visit

Actionsporter på Kullahalvön

Om du är ute efter en adrenalkick och att utmana dig själv, då är Kullahalvön det självklara valet, och vintern den perfekta årstiden. Här finns goda förutsättningar för en mängd olika extremsporter. Eller vad sägs om en av Sveriges bästa surfspot i Mölle, klättring i världsklass bland Kullabergs klippor eller Ultrastävlingen Kullamannen!?

Oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren som kommer du kunna hitta något som passar dig. Kolla in våra olika företag som erbjuder både guidade aktiviteter eller uthyrning av utrustning.

Erbjuder bland annat uthyrning och guidade turer inom MTB, ribbåtsturer med tumlarsafari, Klättring, bergsnedfiring och skattjakter för barnfamiljen! Har också mycket erbjudande för företag som är intresserade av teambuilding.

Upplev Kullaberg

Runtom Kullaberg finns unika paddelvatten i underbar natur inramad av dramatiska klippformationer. Upplev Kullaberg erbjuder en stor variation av kajaker som kan ta dig nära. Utöver det hyr dem också ut cyklar och MTBs samt har klätterkurser.

Kullamannen by UTMB

Ett av de tuffaste trängloppen i Sverige går av stapeln på Kullahalvön undet höstlovet. Det finns flera olika klasser att anmäla sig till. Den lägsta sträckan är "Heaven, Sea and Hell" som är en 16 mil lång sträcka som går genom Två Halvöar och avslutas i Mölle.

Vill man inte springa är det otroligt kul att ta emot löparna som går i mål i Mölle hamn och det sker många happenings på området kring målfållan. Det även här det är som störst chans att få se Kullamannen och hans vita häst!

Surfa på Kullahalvön

Hösten erbjuder fantastiska möjligheter att använda havet som sin skatepark. Här finns goda möjligheter för både vind, kite och vågsurfing. Spana in den senaste väderprognosen innan du ge dig ut, eller kolla med en lokal guide först.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen