Logo-visit

Besök vingårdar på Kullahalvön

I Kullabygden och runt Kullaberg håller Europas nya vindistrikt på att växa fram. Nyttja höstlovet till att besöka en av Kullabygdens vingårdar och upplev på nära håll hur druvorna förvandlas till den ädla drycken!

Klimat på Kullahalvön med Kullaberg längst ut på spetsen och kusten runt om har stor påverkan på temperatur, soltimmar och nederbörd. Långa sommarkvällar med mycket dagsljus och svala nätter mot hösten när vi närmar oss skörd, bidrar till en lång odlingsäsong med full aromatisk mognad och frisk syra som följd. Lägg till engagerade, orädda och smaksäkra vinbönder och vinmakare. Inte konstigt att Kullabygdens viner vinner priser internationellt! Läs mer om vingårdarna här nedan och boka in dig på en guidad tur under höstlovet!

Arilds vingård

På södra sluttningen av Kullaberg hittar man Arilds vingård som vackert ramas in av strövområde och böljande vinfält. Här erbjuder man rundvisning av vinfälten, vingården samt vintillverkning och upplevelsen genomsyras av den familjära stämningen. I restaurangen som ligger mitt i vinfältet serveras mat från lokala bönder med förstklassiga råvaror som kompletteras med gårdens egna viner. På Arilds vingård kan man övernatta i det charmiga gårdshotellet eller i deras Glampingtält som ligger mitt bland vinfälten.

Kullabergs vingård

Kullabergs Vingård ligger vackert och idylliskt belägen vid foten av Kullaberg. Här erbjuds inspirerande rundturer i vingården eller provsmakning av deras viner och andra drycker i vinbaren. Man är välkommen att sitta i den mysiga trädgården, i orangeriet, inne i vinbaren eller ute på en picknickfilt i vingården för att njuta av gårdens drycker. Det serveras även olika tilltugg, ost & chark samt enklare maträtter, allt gjort på bra råvaror från lokala gårdar och andra mindre gårdar i södra Sverige.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen