Försäljnings- och serviceprogrammet

Vill du ha en bra utbildning som förbereder dig för yrkeslivet men som samtidigt kan ge dig behörighet att läsa vidare? Då är Försäljnings- och serviceprogrammet på Kullagymnasiet programmet för dig!

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder dig för arbeten inom en mängd olika handelsyrken. Du kan t.ex. få arbete som butiks- eller företagssäljare, inköpare, butiksledare, marknadsförare, näthandlare, säljsupport eller varumottagare. Utbildning inom service och kommunikation löper som en röd tråd genom hela programmet, eftersom det personliga mötet mellan säljare och kund är centralt för att lyckas inom försäljning och service.

Är du nyfiken på Försäljnings- och serviceprogrammet?

Är du intresserad av hur det är att studera på Kullagymnasiets Försäljnings- och serviceprogram så är du välkommen att "skugga en elev" hos oss. Under en dag får du följa en klass på ett eller flera program för att få en känsla av hur det är att studera här. Anmäl ditt intresse här så kontaktar vi dig.

Att sälja innebär också att kunna marknadsföra och visa upp produkten, såväl i ett butiksfönster som på en mässa - eller elektroniskt på internet. För att du ska bli konkurrenskraftig på arbetsmarknaden ger vi dig därför kunskaper inom det senaste vad det gäller informationsteknik. En stor del av undervisningen sker vid datorer.

Inom programmet utvecklar vi dina kunskaper om entreprenörskap och eget företagande. I årskurs 2 och 3 får du därför möjlighet att starta och driva ett eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF).

Eleverna är ute på praktik i 15 veckor, (APL). Det arbetsplatsförlagda lärandet skall bidra till att du utvecklar dina yrkeskunskaper och får en yrkesidentitet. En annan fördel med praktiken är att den ofta leder till anställning. Först brukar det handla om helg- och sommarjobb, men efter studenten erbjuds våra elever ofta fasta anställningar. Praktikplatsen väljer du själv.

Vill du fortsätta studera efter din gymnasietid har du möjlighet att läsa på yrkeshögskola. Du har även möjlighet att inom det individuella valet välja Engelska 6 och Svenska 2 och 3 som ger grundläggande behörighet för högskolestudier.

 

De kurser som ingår är:

  • EntreprenörskapServicekunskap 1
  • Branschkunskap inom handel
  • Praktisk marknadsföring 1
  • Inköp 1
  • Information och kommunikation 1
  • Handel och hållbar utveckling
  • Affärsutveckling och ledarskap
  • Personlig försäljning 1
Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen