Grupputställning

Plakat för utställning.
  • 13 april 2024 - 19 maj 2024
  • 13.00 - 17.00
  • Höganäs, KKAM Museum och utställningar, Polhemsgatan 1
  • Konst
  • Kultur
  • Utställningar

Med stor respekt och ödmjukhet har vi elever från åk1 på Konstskolan Munka studerat, känt, tolkat och parafraserat delar av den fantastiska och omfattande samlingen som KKAM i Höganäs innehar.

Vi har besökt muséet, tecknat och dokumenterat på plats och sen ägnat fem veckor på skolan åt att få utlopp för våra upplevelser. Vi hoppas att vi lyckats kommunicera en del av den skaparglädjen vi känt när vi arbetat. Varmt välkomna till vår grupputställning

Vernissage 12 april klockan 16.00

Vad sa du?
Samlingen mumlar, suckar, hojtar, pockar, fnyser, ignorerar, smyger, paraderar, piper, skäller och viskar. Vi försöker lyssna men tittar smått förvirrat på varandra. Vi tappar bort oss, blir förbluffade och överstimulerade. Samlingen sjunger för oss och trots att det stundvis är lite falskt försöker vi nynna med i melodin. Samlingen spelar toner som vi aldrig tidigare hört, och vi stampar trevande med i takten. Samlingen skriker tyst inifrån glasburar och vi hoppas att vi har hört dess rop. Samlingen vaggar oss i trygghet och talar till oss med röster av eoner av kunskap och erfarenhet. Vi landar, skärper oss, tystnar, fokuserar och söker oss inåt. Vi lyfter handen, pennan, penseln och smeker pappret, leran, duken.

Har vi hört? Har vi förstått?

Mer information på: Grupputställning av elever från åk 1 på Konstskolan Munka | Facebook

Entreavgift betalas på plats:
Vuxen 80 kronor
Barn och ungdom till och med 18 år gratis
KKAM-vän + en vän 450 kr (Årskort giltigt 12 månader från inköpsdatum)

Pris: 8o kronor, barn till och med 18 år kostnadsfritt

Kontakt

Namn:

Gunilla Bengtsson