Mästarmöte - Amalie Stalheim och Marianna Shirinyan

Fotografi. Artist Amalie Stalheim
  • 1 juli 2024
  • 19.30 - 21.30
  • Nyhamnsläge, Brunnby Kyrka, Bränneslyckevägen 3
  • Besökare
  • Kultur
  • Musik

En upplevelse med den prisbelönta cellisten Amalie Stalheim och Marianna Shirinyan, en av de mest kreativa och eftertraktade pianisterna i Europa idag.

Den prisbelönta cellisten Amalie Stalheim har etablerat sig som en av Nordens mest spännande och mest orädda musiker. Hösten 2023 gjorde hon ett bejublat framträdande av Anders Hillborgs cellokonsert tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester.

Förutom att framföra de klassiska cellokonserterna som solist i Europa, har Amalie ett brinnande engagemang för att beställa och spela samtida konstmusik. Höjdpunkterna under säsongen 2023/2024 inkluderar solistuppdrag med bland annat Islands symfoniorkester, Åbo filharmoniska orkester, Ankara symfoniorkester, Sveriges Radios symfoniorkester, Malmö symfoniorkester, Helsingborgs Symfoniorkester och Trondheimsolisterna. 2021 vann hon Norsk Solistpris, 2018 vann hon Svenska Solistpriset. Stalheim har varit Sveriges Radio P2:s Artist in Residence 2018-2020.

Armeniskfödda Marianna Shirinyan är en av de mest kreativa och eftertraktade pianisterna i Europa idag. Hennes kärlek till musiken och glädjen i att dela den med en större publik är uppenbar i hennes framträdanden.

Hon har fått Danmarks Radios prestigefyllda P2-pris för sitt bidrag till danskt musikliv och Kritikerförbundets kritikerpris. Marianna har gjort sig känd som en av sin generations främsta pianister genom soloframträdanden med orkestrar som Bayerska radions symfoniorkester, Danmarks nationella symfoniorkester, Oslo, Helsingfors och Köpenhamns symfoniorkestrar. Marianna är professor i piano vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn och gästprofessor vid Norges Musikhögskola i Oslo, samt är konstnärlig ledare för flera kammarmusikfestivaler runt om i Europa.

Program:

Nadia Boulanger Tre stycken för cello och piano

Robert Schumann Fantasiestücke op. 12 för cello och piano

Dmitrij Sjostakovitj Sonat för cello och piano i d-moll op. 40

Biljetter:

Ordinarie 325 kronor

Ungdom under 20 år 165 kronor

Köp dina biljetter i Höganäs bokhandel och på ticketco.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resterande platser säljs 45 minuter före konsert i Brunnby kyrka.

Kontakt

Namn:

Musikfrämjandet i Kullabygden