Kullahalvöns nya kommunpolis är på plats

Den 25 april 2023 träffade Höganäs kommun den nya kommunpolisen Victoria Norrman Rydberg för första gången. Samtalet om framtida samarbeten flödade direkt. 

– Det känns bra att ha Victoria på plats, och jag är säker på att vi tillsammans kommer hitta former och samarbeten för det brottsförebyggande arbetet på Kullahalvön, säger Kristina Pålsson, säkerhetsansvarig i kommunen.

Stora delar av det brottsförebyggande arbetet som kommunen och polisen gör tillsammans styrs av medborgarlöftet, som handlar om att arbeta mot samma mål så att effekterna av åtgärderna blir större.

– Jag är ödmjuk inför att Victoria kommer utifrån och kan se saker med nya ögon, det blir ett bra komplement till mig som har varit verksam här i många år nu, fortsätter Kristina.

Det nyskrivna medborgarlöftet innehåller en utökning av ett stort tillskott poliser i området, ökad trafiksäkerhet, fler insatser för att motverka ungdomsproblematiken samt polisiär samverkan med det lokala näringslivet.

– Jag brinner för det brottsförebyggande arbetet och ser fram emot att lära känna kommunen, invånarna och företagarna på platsen i min nya roll som kommunpolis, säger Victoria.

Victoria har tidigare jobbat i Rinkeby men kommer närmast från Åre i Jämtland.
– Jag ser likheter mellan Åre och Kullahalvön. Kullahalvöns entreprenörsanda, vilja och driv påminner mycket om Åres. Båda platserna har en unik natur och känsla och första gången jag besökte Kullahalvön kände jag mig som hemma, avslutar Victoria.

Höganäs kommun hälsar den nya kommunpolisen Victoria Norrman Rydberg varmt välkommen. Samtidigt tackar Höganäs kommun den tidigare kommunpolisen Helen Alexandersson för allt hon gjort för kommunen, och önskar henne lycka till med sin nya tjänst som gruppchef över områdespoliserna i lokalpolisområdet.

Upplever du att någon plats på Kullahalvön kan göras tryggare?
Hör av dig till kommunen via denna e-tjänst: Felanmälan | Höganäs Kommun (dedu.se)

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: