Liselotte Fritz får Ulla Molin-stipendiet 2023

Liselotte Fritz från Höganäs får stipendiet till Ulla Molins minne 2023 – en skribent som delar Ulla Molins trädgårdspassion och som är aktuell med boken om Ulla Molin och den tidlösa trädgården.

Stipendiet till Ulla Molins minne delas ut årligen av Swedish Gardens i samarbete med tankesmedjan Movium vid SLU och Höganäs kommun.

Så här lyder juryns motivering:

Liselotte Fritz är en prisbelönt frilansskribent med fokus på hälsa, trädgård, resor och film. Med boken om Ulla Molin – Konsten att skapa den tidlösa trädgården – stannar tiden upp och vi inser att Liselotte Fritz bokverk porträtterar en trädgårdspionjär som var långt före sin tid. Boken med illustrationer av Lisa Bauer är ett mycket viktigt tidsdokument om Ulla Molin. Den lyfter fram Ulla Molins stil som alltid var exklusiv samtidigt som hon drevs av tanken att trädgården skulle vara till för alla. Liselotte Fritz lyckas förena material från många händer och tidsepoker till vår samtid där teamwork, biologisk mångfald och hållbarhet står i fokus. Genidraget att presentera några av hennes efterföljare visar att snille och smak, kunskap och erfarenhet är precis vad samtiden behöver.

Ulla Molins trädgård finns på Tallgatan i Höganäs. Hon flyttade dit 1978 och bodde där fram till sin död 1997. Sedan 2010 är trädgården byggnadsminnesförklarad.

Stipendiet i sin nuvarande form har funnits sedan 2017 och prissumman är 10 000 kronor.

Stort grattis Liselotte Fritz!

Här kan du läsa mer om stipendiet:

Liselotte Fritz får Ulla Molin-stipendiet 2023 | Sveriges lantbruksuniversitet, SLU (mynewsdesk.com)

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: