Sparbanken Syd donerar 200 000 kronor till Höganäs Sportcenter

Höganäs Sportcenter är ett stort idrottscenter, som årligen har över en halv miljon besökare. För att utveckla Sportcenter ytterligare, och inspirera fler till såväl lek och rörelse som träning och vardagsmotion, arbetar Höganäs kommun nu med att anrätta ett aktivitetstorg på ytorna runt Sportcenter.

Sparbanken Syd är nu med och sponsrar den del som är tänkt att bli en klättervägg. Med en symbolisk pengapåse överlämnade Henrietta Hansson på Sparbanken Syd ett bidrag på 200 000 kronor till Anneli Sjöborg, kultur- och fritidschef på Höganäs kommun.

– Vi är väldigt glada att vara med och kunna bidra till den här klätterväggen, i den här aktivitetsdelen som är tillgänglig för alla. Jag tycker att det mycket följer sparbanksidén, säger Henrietta Hansson. Det känns väldigt kul att vara med Höganäs kommun i detta!

– Vi är mycket tacksamma för bidraget från Sparbanken Syd till vårt aktivitetstorg, säger Anneli Sjöborg. Det som ökar mest är faktiskt det oorganiserade tränandet. Vi vill utveckla ytorna här vid Sportcenter, så att de ska passa både unga och äldre – alla!

– Jag utmanar dig på klätterväggen när den är på plats, sade Per Broman från Sparbanken Syd till kommunchef Herman Crespin, som genast accepterade:

– Det ser jag fram emot!

Aktivitetstorget byggs upp under tre år och beräknas kosta runt 4 miljoner kronor. Det är tänkt att innehålla ett hopplandskap, utegym, lekplats, löparbanor och en klättervägg.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: