Årets mottagare av kommunens idrotts-, kultur- och hederspris

Varje år delar Höganäs kommuns kultur- och fritidsutskott ut kulturpris, idrottspris och hederspris. Nu är 2023 års mottagare utsedda!

Årets kulturpris: Christel Jönsson

Christel Jönsson tilldelas priset för hennes insatser som konstnär men även som initiativtagare till projektet Öppna ateljéer som hon startade under pandemin 2020. Hennes arbete för att sprida konst och kultur till allmänheten, som till exempel grupper och personer inom LSS och daglig verksamhet, visar på ett otroligt engagemang.


Årets idrottspris: Linus Nordgren

Årets idrottspris tilldelas innebandyspelaren Linus Nordgren. Linus har varit med i fyra senior-VM där tre av mästerskapen (2012, 2020 och 2022) slutat med en guldmedalj runt hans hals. Totalt har Linus spelat 84 landskamper.


Årets hederspriser: Ros-Mari Paulsson, Ann-Sofie Hansson och Jan Bogren

Systrarna Ros-Mari Paulsson och Ann-Sofie Hansson tilldelas priset för deras engagemang att visa hur en skola såg ut för ungefär 100 år sedan. Fjälastorp småskola utanför Arild tar regelbundet emot Höganäs tredjeklassare för att de ska få uppleva en skoldag på 1930-talet. Dagen börjar med bön och sång, sedan blir det undervisning i moral och skrivstil, med bläck givetvis.

Läs mer om skolan på Fjälastorp-Stubbarps byaförenings hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jan Bogren tilldelas priset för sitt engagemang att komplettera Höganäs Museums samling genom inköp av keramiska föremål. Det gör Höganäs Museum, numera KKAM, till att inneha Sveriges mest intressanta och kompletta innehav av keramiska konstverk.

Läs mer om KKAM på kkam.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: