Höganäs kommun tredje bästa friluftskommun i landet!

På Sveriges Fritids- och Kulturchefsförenings årskonferens i Helsingborg i dag delades priser ut till Sveriges friluftskommun 2023. Kalix och Värnamo kommuner delar på förstapriset, men strax därefter – på delad tredjeplats med Sundsvall – kom Höganäs kommun. Höganäs är dessutom bästa friluftskommun i Skåne.

– Vi är glada och stolta över resultatet, säger Emma Nilsson, fritidschef i Höganäs kommun. Vi har jobbat strategiskt och långsiktigt med detta och känner glädje över att vi har kommit så långt. Mycket beror förstås på att vi har samverkat med föreningslivet och andra aktörer. Vi ska vara stolta tillsammans!

Friluftsliv kan bidra till både fysisk och psykisk hälsa och kommuner har en nyckelroll i friluftslivsarbetet. Tävlingen ska ge inspiration, motiv och konkreta exempel till andra för att arbeta med ett hållbart friluftsliv för alla.

– Vi har höjt oss rejält sedan 2021, när vi fick ett medelmåttigt resultat, och är nu uppe och slåss i toppen. Vi är bäst i Skåne nu och tredje bäst i landet. Det är viktigt att ge både medborgare och besökare möjlighet till friluftsliv i olika former. Resultatet visar att vi är väldigt duktiga på detta, men vi jobbar förstås vidare! säger Emma Nilsson.

Priset delas ut av Naturvårdsverket i samarbete med Svenskt Friluftsliv och Sveriges Fritids- och kulturchefsförening.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: