Nya trafikhinder i form av Höganäskrus

Ett stort Höganäskrus står för tillfället på Kyrkplatsen i Höganäs. Kruset är ett trafikhinder som är framtaget för att hindra oönskad trafik från att komma fram. När trafikhindren skulle produceras hade man platsen Kullahalvön i åtanke och på så vis togs de fram i form av Höganäskrus.

Ett stort Höganäskrus står för tillfället på Kyrkplatsen i Höganäs. Höganäs kommun har tagit fram detta krus på 1,4 meter tillsammans med MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) för att kunna stänga av gator och vägar vid behov.

-Det viktigaste med Höganäskruset är att det ska fungera som ett trafikhinder. Men vi har även tagit tillfället i akt och lagt stor vikt vid utformningen och att det ska passa på Höganäs gator, förklarar Viktoria Enoksson landskapsarkitekt på samhällsbyggnadsförvaltningen.

-Vi vill arbeta förebyggande för att våra invånare och besökare ska vara trygga vid event. För att arbeta förebyggande måste vi ligga med i tiden och analysera vilka risker som kan finnas för att hindra det från att ske. Att vi har tagit fram egna trafikhinder som kan blockera gator och vägar innebär ännu en trygghetsåtgärd som vi kan ta till inför stora evenemang, tillägger Kristina Pålsson säkerhetsansvarig i Höganäs kommun.

Det första Höganäskruset gjöts under förra veckan och hann bränna klart till Kulturnatten och nu visar vi upp det vackra kruset för besökare och invånare i kommunen. Höganäs kommun kommer ha totalt tio stycken trafikhinder i form av Höganäskrus för bruk vid olika tillställningar runt om i kommunen.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: