Douglas Hansson är utnämnd till Årets Förnyare 2023

Douglas Hansson som är VA-ingenjör i Höganäs kommun tog hem utmärkelsen Årets Förnyare 2023 på Avekis användarträff. Douglas uppmärksammas för sitt arbete med förnyelseplanering av ledningsnätet, systemvård och projektledning i Höganäs kommun.

Vad innebär Årets Förnyare?

Priset årets förnyare skapades för att uppmärksamma personer som har gjort framstående insatser inom VA-branschen och för att uppmärksamma innovativt tänkande. Alla har möjlighet att nominera kandidater till Årets Förnyare och vinnaren utses genom röstning. Priset delas ut i samband med användarträffen varje år.

- Jag blev nominerad för mitt arbete med att utveckla och förenkla VA-organisations arbetsrutiner med hjälp utav VA-banken, vilket är ett verksamhetssystem som används av mer än 200 kommuner/kommunala VA-bolag i Sverige idag, förklarar Douglas Hansson.

Som nominerad fick han åka upp till Stockholm och delta i Avekis årliga användarträff.

- För att utse vinnaren gjordes en röstning där alla i branschen och de kommunala verksamheterna fick vara med och rösta. Det skedde även en extra röstning efter en kort presentation från de nominerade om vad man arbetat med på plats i Stockholm. Dessa röster räknades sedan samman och vinnaren korades. Det jag valde att presentera var mitt arbete med att visualisera stora mängder data i bland annat Dashboards och Geografiska urval, tillägger Douglas.

Hur märker kommuninvånarna av arbetet med förnyelseplanering?

- Kommuninvånarna märker nog av den ökade mängden VA-arbeten som utförs i år. Vi är i skrivande stund och utför tre större projekt på Långgatan, Långarödsvägen och Brännerigatan. Vi har också tagit fram en 5-års plan för vår förnyelse som vi kommer arbeta utefter. Så det kommer att ske en hel del VA-arbeten framöver säger Douglas.

Så löd nomineringen

"Douglas har sett till att VA-banken blivit en enorm tillgång i kommunen. Han jobbar med förnyelseplanering av ledningsnätet, systemvård och projektledning och är nominerad för sitt jobb med att ständigt förbättra och förenkla arbetet med VA-banken. Med nya mallar för layouter, rapporter och utskick tillsammans med omarbetade arbetsrutiner och checklistor har Douglas både förbättrat och förenklat arbetet för medarbetarna och sett till att VA-banken blivit en enorm tillgång i Höganäs kommun.

Med stort driv och stort tålamod gör han det omöjliga möjligt och lyckas ofta där andra går bet. Hans kreativitet vet inga gränser och enligt medarbetarna är han Höganäs svar på Harry Potter som med magi svingar sitt trollspö."

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: