Släpp inte taget om dina nya energi-vanor

För tio år sedan var elpriset relativt jämt och stabilt. Det höll i sig hela vägen fram till våren 2021. Efter några oroliga år sjunker nu priserna igen, men är ännu inte nere i tidigare års nivåer.

– Det pratas i media om låga priser och prognoser säger detsamma, men det finns alltid osäkerheter. Därför är det klokt att fortsätta spara på antalet kilowatt du köper, säger Ewa Sylegård, energi- och klimatrådgivare i Båstad, Höganäs, Helsingborg, Åstorp och Ängelholm.

Dessutom finns den rörliga kostnaden för elnätet som baseras på antalet kilowattimmar du köpt. Att vi alla sparar gör i sig också att efterfrågan minskar vilket får elpriset att sjunka.

– Så varje sparad kilowatt är därför till nytta av flera anledningar, inte bara för miljön utan även för din plånbok, avslutar Ewa.

I oktober vill Ewa tipsa om två kostnadsfria och digitala webbinarium som kan hjälpa dig att spara på energin även denna höst.

Småskalig vindkraft: 12 oktober klockan 18.30–19.30

Småskalig vindkraft riktar sig till villaägare men även företagare, exempelvis lantbruk, samt föreningar.

Länk: Kalender- Webbinarium: Småskalig vindkraft – Så funkar det! (energikontorsyd.se)

Solceller och batteri: 24 okt klockan 18.30–19.30

Detta webbinarium riktar sig till dig som är villaägare.

Länk: Kalender- Webbinarium: Solceller och batterisystem (energikontorsyd.se)

Läs mer

Klicka här för att komma till vår sida om energi- och klimatrådgivning. Här får du mer tips och råd på vad du kan göra, och tveka inte att höra av dig till Ewa om du har några frågor.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: