NSR tar över ansvar och drift av åter­vinnings­stationerna

Från och med den 1 januari 2024 tar NSR över återvinningsstationerna i Höganäs.

Det har tidigare varit FTI, Förpackningsinsamlingen, som har haft ansvaret för återvinningsstationerna i landet. På grund av ny lagstiftning börjar FTI att avvecklas under januari 2024 och ansvaret läggs över på kommunerna.

För Höganäs kommuns del innebär det att det är NSR, Nordvästra Skånes Renhållnings AB, som ska sköta ansvar och drift av återvinningsstationerna.

Det innebär att det från och med nu är NSR du ska vända dig till Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med felanmälan om någon av återvinningsstationerna i kommunen behöver städas eller tömmas. NSR kommer även att ta över driften av återvinningsstationerna i Bjuv, Båstad, Helsingborg, Åstorp och Ängelholm.

I Höganäs kommun finns det 13 återvinningsstationer.

Från och med årsskiftet blir det också obligatoriskt att sortera ut sitt matavfall. I Höganäs kommun gäller detta för boende i flerbostadshus. För villor har NSR fått dispens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från dessa krav till och med 2025, för att utreda hur insamlingssystemet i kommunen ska anpassas.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: