Första privata assistansanordnaren har blivit godkänd

Höganäs kommun har tecknat avtal med assistansföretaget Tindra. Företaget blir kommunens första godkända LOV-utförare inom personlig assistans.

- Vi är glada att ha tecknat avtal med Tindra assistans, som är ett väletablerat assistansföretag med många kunder i nordvästra Skåne. Nu kan vi gå vidare i processen och det blir tydligare för de assistansberättigade som berörs, säger Cecilia Lindestam-Viebke, avdelningschef på socialförvaltningen.

Tindra personlig assistans är lokalt förankrade med kontor i Klippan och de har uppdrag som är geografiskt spridda över fler än tio kommuner i Skåne.

- Vi ser fram emot att växa i närområdet och få ett nära samarbete med Höganäs kommun, med ett avtal som innebär att kommunen har en löpande kvalitetskontroll av oss. Det är en kvalitetsgaranti som är positiv både för de assistansberättigade och för oss, säger Jonas Svärd Urkedal, vd på Tindra personlig assistans AB.

Avtalet innebär att assistansberättigade nu kan välja Tindra som utförare genom Höganäs kommun. I de fall som det blir aktuellt kommer socialförvaltningen att tillsammans med den assistansberättigade och Tindra göra en plan för en individuellt anpassad övergång.

Tindra är den första privata assistansutföraren som Höganäs kommun tecknar avtal med. Fler företag kan när som helst lämna in anbud och bli godkända som utförare för kommunens räkning.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: